10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieAlegeri pentru conducerea Universității de Medicină și Farmacie

Alegeri pentru conducerea Universității de Medicină și Farmacie

La Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova se derulează alegeri pentru a stabili conducerea pe perioada 2016-2020 (Foto: Lucian Anghel)
La Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova se derulează alegeri pentru a stabili conducerea pe perioada 2016-2020 (Foto: Lucian Anghel)

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova este în plină perioadă a alegeri pentru structurile de conducere. Alegerile au început din 15 septembrie și s-au stabilit responsabilii de disciplină, consiliile departamentelor, directorii departamentelor și consiliile facultăților. Până astăzi se depun candidaturile pentru Senatul Universității, for decizional al Universității pentru scrutinul din 16 noiembrie. Senatul va fi format din 30 de cadre didactice și zece studenți. După ce se va stabili Senatul, în perioada 17 noiembrie – 4 decembrie se vor depune candidaturile pentru funcția de rector, ocupată în prezent de prof. univ. dr. Ion Rogoveanu. Potrivit metodologiei pentru ocuparea funcţiei de rector pot candida personalităţi academice sau ştiinţifice din ţară şi din străinătate. Candidatura constă în CV și un plan managerial privind dezvoltarea didactică, ştiinţifică, a resurselor umane, a bazei materiale, precum şi atragerea de resurse financiare în Universitate, vizibilitatea, clasificarea Universităţii şi ierarhizarea programelor de studii. Mandatul va fi pentru patru ani, iar ocupantul va fi stabilit prin vot universal direct, secret şi egal. Alegerile pentru toate structurile de conducere ale Universității de Medicină și Farmacie din Craiova au ca termen de finalizare 15 februarie 2016. Până atunci se vor stabili prin concurs decanii și vor fi desemnați prorectorii și prodecanii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS