10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieIniţiativă legislativă privind instituirea de stagii plătite pentru unii studenţi şi masteranzi

Iniţiativă legislativă privind instituirea de stagii plătite pentru unii studenţi şi masteranzi

Deputatul conservator Ovidiu Raeţchi a depus o iniţiativă legislativă care vizează instituirea unor facilităţi pentru studenţii şi masteranzii din domeniile administraţie publică, ştiinţe politice, relaţii internaţionale şi studii europene, facilităţi care să fie sub forma unor stagii de practică retribuite. Deputatul a precizat că stagiul de practică plătit se va desfăşura în cadrul unei instituţii publice, pe o perioadă de maximum şase luni, iar facilitatea se acordă studenţilor care au promovat cel puţin în anul II de studii, în limita bugetului anual alocat programului de către Ministerul Educaţiei şi în funcţie de numărul de locuri alocate semestrial pentru ocuparea postului de stagiar.

Condiţii de eligibilitate pentru studenţi şi masteranzi

Potrivit iniţiativei, la data solicitării de a efectua stagiul de practică plătit, studenţii sau masteranzii trebuie să îndeplinească cel puţin două din următoarele criterii: rezultate deosebite în activitatea academică (încheierea unui an universitar cel puţin cu media 9,50); participare în cadrul unor proiecte de cercetare; participare cu lucrări la sesiuni de comunicări ştiinţifice studenţeşti; lucrări sau articole publicate în reviste de specialitate aferente domeniului studiat; activităţi de voluntariat în cadrul universităţii. Dosarele de candidatură se depun la Ministerul Educaţiei Naţionale. După etapa evaluării dosarelor, aplicanţii ar urma să susţină un examen scris, conform bibliografiei comunicate de Ministerul Educaţiei pentru fiecare categorie de studii. În urma promovării examenului, aplicantul va fi repartizat în cadrul unei instituţii publice pentru desfăşurarea stagiului de practică plătit.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS