10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieBurse sociale pentru studenţi

Burse sociale pentru studenţi

Studenţii orfani sau care provin din familii cu venituri mai mici decât salariul minim pe economie pentru fiecare membru ori suferă de anumite afecţiuni pot să opteze pentru burse sociale.

Înscrierile pentru bursele sociale se derulează până pe 4 noiembrie. Cererile se depun la secretariatele facultăţilor la care studiază. Bursele sociale se acordă, timp de un semestru, studenţilor care frecventează
cursurile de licenţă sau cele de master şi sunt în cuantum de 190 de lei. Beneficiari pot fi studenţii orfani de ambii părinţi sau cei care provin din casele de copii sau plasament familial şi nu realizează venituri. Se pot înscrie însă şi cei care sunt bolnavi de TBC şi diabet, boli maligne, sindroame de malabsorbţie grave, insuficienţe renale cronice, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, cei infectaţi cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, spondilită anchilozantă sau reumatism articular acut. Pe aceeaşi listă a beneficiarilor trec şi tinerii cursanţi integralişti a căror familie nu a realizat în ultimele trei luni, de la momentul depunerii cererii, un venit net mediu lunar pe membru de familie mai mare decât salariul minim pe economie.

Anul trecut s-au acordat 433 de burse sociale

Din evidenţele Universităţii din Craiova, în medie sunt peste 400 de studenţi care solicită o asemenea bursă. Datele de anul trecut arată că au fost 483 de burse pe semestrul întâi şi 383 de burse pe semestrul al doilea. Potrivit regulamentului, fondul de burse sociale poate reprezenta maximum zece la sută din fondul total de burse alocat universităţii. Fondul de burse sociale neutilizat în cadrul faculţilor se redistribuie, astfel încât să se soluţioneze solicitările. De altfel, bursele sociale se acordă şi pe perioada vacanţelor şi se pot cumula numai cu ajutorul social ocazional. Studenţii care întrunesc condiţiile pentru a beneficia de bursa socială, dar şi de bursă de studiu sau merit trebuie să opteze pentru una dintre formele de sprijin financiar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS