14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieCraiova: Mihai Popa a luat din nou argint la Informatică

Craiova: Mihai Popa a luat din nou argint la Informatică

Încă o performanţă pentru învăţământul preuniversitar craiovean. Absolventul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”, Mihai Popa a obţinut Medalia de Argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în intervalul 13 – 18 octombrie, în Croaţia (Primošten). Acesta nu este singurul premiu obţinut de România. Lotul de informatică a reuşit să obţină o medalie de aur şi două medalii de bronz.
Medalia de aur a fost cucerită de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara, în timp ce  medaliile de bronz au intrat în posesia lui Daniel Posdărăscu (clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv Silviu-Emil Popescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Bucureşti).
Trei din cei patru elevi ai lotului deplasat în Croaţia au reuşit, în 2013, şi alte performanţe remarcabile pe plan internaţional: Andrei Heidelbacher – medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Informatică, Mihai Popa – medalii de bronz la Olimpiada Internaţională şi Olimpiada Balcanică de Informatică şi Silviu-Emil Popescu – medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică.
La ediţia a XX-a a acestui concurs au participat 45 de concurenţi din 12 ţări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie în concurs o echipă formată din maximum 4 elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului. Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, elevii români revin în ţară sâmbătă, 19 octombrie, la ora 23.45, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.


Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS