22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăEducatieVâlcea: La Vlădeşti ar putea fi amenajat un centru de excelență pentru elevii olimpici

Vâlcea: La Vlădeşti ar putea fi amenajat un centru de excelență pentru elevii olimpici

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a declarat azi, la Râmnicu Vâlcea, că ministerul său are un proiect privind crearea în zona Vlădești a unui centru de excelență pentru olimpicii din România.

„Elevii care merg la olimpiadă au o cu totul altă abordare a programei școlare. Aceștia au nevoie de alte condiții de educație, care să le stimuleze performanțele. Aici, la Râmnicu Vâlcea, la sediul fostei unități militare din Vlădești, există un campus în care, în urma unui proiect la care lucrăm, va exista un centru de excelență pentru acești tineri de excepție. Evident că trebuie investiții în ceea ce privește construcția unui hotel, a unor săli de clasă, a unui teren de sport, spațiu verde. Dar este un proiect de care vâlcenii ar putea fi mândri, toți olimpicii din România urmând să studieze aici, la Râmnicu Vâlcea”, a precizat ministrul Remus Pricopie citat de Agerpres.

Terenul menționat de ministrul Remus Pricopie a fost donat în urmă cu șapte ani Ministerului Educației de către Ministerul Apărării. În zonă a funcționat o unitate militară, existând mai multe clădiri, inclusiv o construcție din 1925 și un spațiu verde de aproximativ 40 de hectare. În prezent la Vlădești funcționează o filială a Universității de Stat din Pitești, cu patru facultăți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS