28.4 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajPensiunea Sfântul Ion - O oază de linişte pentru o bătrâneţe uşoară 

Pensiunea Sfântul Ion – O oază de linişte pentru o bătrâneţe uşoară 

Pensiunea Sfântul Ion, situată în cartierul craiovean Şimnicu de Jos, a fost creată special pentru ca vârstnicii să beneficieze de toate condiţiile necesare pentru o bătrâneţe liniştită. Anul acesta se împlinesc 10 de ani de când seniorii care au ajuns aici au simţit faptul că un astfel de loc poate însemna a doua şansă la viaţă. 

Povestea pensiunii special amenajată pentru persoane vârstnice a luat naştere datorită bunicii proprietarului, Cosmin Sandu. „M-am gândit să deschid o astfel de pensiune pentru seniori de când bunica mea a rămas singură iar noi a trebuit să avem grijă de ea. Îmi amintesc că plăteam o femeie să aibă grijă de bunica, însă mereu o găseam neîngrijită. Aşa că m-am decis să contruiesc o astfel de pensiune, iar bunica a fost prima rezidentă. Apoi au urmat multe alte persoane vârstnice de care am avut şi avem grijă exact ca şi cum ar fi bunicii noştri“, ne-a povestit Cosmin Sandu.

Numele de „pensiune“ nu a fost ales la întâmplare. Întreaga construcţie şi amenajarea curţii te fac să te simţi exact ca într-un loc din vârf de munte, cu multă vegetaţie şi aer curat, exact ca la o pensiune. Pe lângă cadrul minunat creat pentru seniorii care ajung aici, aceştia au parte de îngrijire la cele mai înalte stardarde, îngrijiri medicale, servicii sociale și de recuperare atât pentru cei care au nevoie de ele cât și în scop curativ/preventiv pentru menținerea unei stări optime de sănătate a seniorilor noștri. Toate serviciile sunt asigurate de personal cu experienţă în domeniu. Camerele în care seniorii locuiesc au toate dotările neceare , în acord cu nevoile lor, tocmai pentru ca aceștia să se simtă cât mai confortabil.

Grădina este locul în care seniorii socializează, admiră peisajul din jur, petrec timp de calitate alături de cei dragi.

Pensiunea pentru bătrâni se află în cartierul craiovean Şimnicu de Jos, într-o zonă foarte liniştită şi cu mult aer curat. Grădina de care beneficiază bătrânii este, poate, cel mai frumos şi liniştitor spaţiu. Aici, vârstnicii pot ieşi la aer curat, pot socializa, pot admiră natura şi iazul cu peşti şi se pot plimba alături de îngrijitoarele care sunt mereu atente ca acestora să nu le lipsească nimic. „În zilele în care vremea este plăcută, grădina este mereu plină. Îmi place să îi văd pe seniori cum vorbesc, joacă table şi se relaxează. Acest lucru îi ajută foarte mult. Eu mi-am dorit mult ca oamenii care ajung la noi să nu stea închişi în cameră. Este important pentru ei să se mişte şi să comunice“, ne-a mai spus Cosmin Sandu. 

„Îmi doresc să schimb mentalitatea conform căreia un cămin de bătrâni înseamnă sfârşitul vieţii“

Pensiunea Sfântul Ion este foarte bine organizată. Seniorii care ajung aici beneficiază de tot confortul necesar și chiar dacă procesul de admitere poate fi restrictiv pentru unii dintre ei, ceea ce ne dorim este să le asigurăm tuturor celor care ajung aici un mediu în care sunt tratați conform nevoilor și diagnosticelor lor. Cosmin Sandu spune că îşi doreşte să schimbe perspectiva oamenilor legată de faptul că un cămin de persoane vârstnice înseamnă sfârşitul vieţii sau că un astfel de loc este un “lagăr din care bătrânii nu mai pot ieşi niciodată”. „Încă de când am deschis pensiunea ne-am lovit de această mentalitate că un cămin de bătrâni înseamnă sfârşit de drum. Nu este deloc aşa! Noi ne luptăm în fiecare zi să le oferim o viaţă de calitate, selectăm cu mare grijă seniorii care ajung la noi, astfel încât atmosfera de aici să fie una prielnică pentru un grup omogen, cu interese comune. Eu îmi doresc să le ofer linişte, un mediu foarte plăcut. De aceea ne găsim în situația în care refuzăm cazurile unde familia se aşteaptă ca membrul familiei lor să fie îngrijit însă, în faza în care se află noi nu putem interveni așa cum ne-am dori în acest moment. De asemenea, insistăm mereu ca seniorii să participe la şedinţele de recuperare, acolo unde este cazul. Am avut situaţii în care oamenii ajunşi la noi s-au recuperat complet şi apoi au putut să se întoarcă acasă şi să îşi reia viaţa de dinainte. Pentru noi este o satisfacţie enormă. Acesta este şi principiul după care funcţionăm: să îi ajutăm pe seniorii noştri să ducă o viaţă cât mai normală, lipsită de singurătate, şi să fie cât mai activi “, a mai spus Cosmin Sandu. 

Aşadar, în Pensiunea Sfântul Ion vă oferim o bătrâneţe lipsită de griji!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS