20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeDiferențele dintre cafea boabe și cafeaua capsule: pentru care ar trebui să optezi

Diferențele dintre cafea boabe și cafeaua capsule: pentru care ar trebui să optezi

Atunci cand pregatești un fel de mâncare cu alimente de sezon și de calitate, rezultatul se observă în gust. Același lucru se întâmplă și cu cafeaua, cu cât este mai mare calitatea boabelor și cu cât a fost supusă la mai puține procese, cu atât rezultatul va fi mai bun. Aceasta este principala diferență dintre cafea boabe și cafea în capsule, dar există, bineînțeles, și altele.

Ce este cafeaua în capsule și cum a apărut

Cafeaua în capsule este o doză de de cafea (aproximativ 6 grame) învelită în aluminiu și plastic. Acest sistem a fost inventat în 2002 de către John Sylvan. Ideea lui inițială a fost să servească porții individuale de cafea în birouri, astfel încât angajații să aibă o varietate de alegere. Cu toate acestea, tehnologia a avansat, iar invenția sa a fost achiziționată de compania producătoare de cafea Green Mountain. Această companie a început să comercializeze aparate cu capsule de cafea în toată lumea, revoluționând piața după lansare.

Diverse mărci s-au alăturat acestui trend și au apărut capsule Dolce Gusto, Nespresso sau Tassimo, extinzând și mai mult piața. Până astăzi, creatorul său regretă ideea sa, cel puțin așa a recunoscut-o într-un interviu acordat The Atlantic. Această decizie se bazează pe nivelul ridicat de poluare a mediului al capsulelor de cafea și susține că atunci când și-a vândut ideea lui Green Mountain, a precizat că o îmbunătățesc, dar că nu l-au ascultat niciodată.

Este adevărat că este mult mai ușor să utilizezi capsule Dolce Gusto sau Nespresso. Doza este autogestionată, iar întreg procesul este foarte curat. De aceea este o metodă preferată de către companii, pentru că permite angajaților să își prepare felul preferat de cafea. Cu toate acestea, și un espressor automat cu cafea boabe poate fi la fel de eficient.

Avantajul în cazul unor capsule Dolce Gusto sau Nespresso

Avantajul în cazul unor capsule Dolce Gusto sau Nespresso este că cafeaua rămâne proaspătă pentru că este închisă etanș. Față de cafea boabe gata macinată care își pierde din aromă, capsulele păstrează gustul intens. De asemenea, acest avantaj se aplică și pentru un espressor automat care macină cafea boabe pe loc.

Oamenii cărora le place aroma și gustul cafelei preferă aparatele de cafea super-automate care le oferă o experiență unică. Aceste tipuri de aparate oferă mai mult de 20 de tipuri de cafea în mai puțin de 30 de secunde la atingerea unui buton. Un alt avantaj al aparatelor de cafea super-automate este ca au râșniță de cafea încorporată, care îți permite să macini boabele de cafea instantaneu. Rezultatul este un espresso sau o cafea de calitate cu o aromă intensă.

Prețul este o altă diferență pe care trebuie să o iei în considerare atunci când decizi între cafea boabe sau capsule Dolce Gusto, Nespresso sau Tassimo. Probabil că va trebui să plătiți mai mult pentru privilegiul cafelei proaspăt măcinate. Aparatele cu cafea boabe pot fi foarte scumpe spre deosebire de cele care utlizează capsule. Aparatele cu cafea capsule pot fi foarte ieftine. Cu toate acestea, pe termen lung, aparatele cu cafea boabe vă salvează mult mai mulți bani pentru că capsulele pot fi destul de costisitoare.

Există într-adevăr o varietate întreagă de aparate de cafea diferite pe care le vei întâlni și ce aventură ar fi să-l găsești pe cel care se potrivește perfect familiei tale. Dacă sunteți mai tradițional și doriți ca cafeaua să fie făcută așa cum se face la cafeneaua locală preferată, vă sugerăm să cumpărați un aparat de cafea complet automat sau semi-automat care folosește boabe măcinate.

Dacă sunteți în căutarea unei pregătiri rapide fără curățenie intensivă, obținerea unui aparat de cafea cu capsule s-ar putea să se potrivească mai bine nevoilor dumneavostră. Cel mai bine este să luați în considerare toate caracteristicile, să luați în considerare bugetul și să decideți conform nevoilor pe care le aveți. Oricare dintre acestea două va fi o alegere bună, dacă o faceți conform nevoilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS