22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajLucruri care se pot spăla într-o mașină de spălat... și nu știai

Lucruri care se pot spăla într-o mașină de spălat… și nu știai

Cu siguranță mașina de spălat este unul dintre electrocasnicele pe care le folosești cel mai mult, dar tot ai putea obține mai mult de pe urma ei. Există multe lucruri care pot fi spălate într-o mașină de spălat și pe care probabil ai crezut că nu le poți

(sau nu ți-a trecut niciodată prin cap să le bagi în mașina de spălat): animale de pluș, perdele de duș, papuci de pânză, covorașe de mașină…

Mașina de spălat este esențială pentru spălarea rufelor, ajutându-vă să vă curățați și să vă dezinfectați hainele și articolele de uz casnic. Dar, în plus, o poți folosi pentru a spăla alte lucruri la care poate nu te-ai gândit.

Desigur, trebuie să fii atent la program și la temperatura pe care o folosești.

Pentru a evita accidentele, este important să examinați mai întâi informațiile și avertismentele care apar pe eticheta produsului. Și bineînțeles, să ai o mașină de spălat bună cu programele potrivite.

Ce poți pune în mașina de spălat

Există articole de îmbrăcăminte și obiecte, nu doar textile, care pot fi spălate atâta timp cât folosești programul corespunzător.

– pungile pentru țesături fine sau de plasă, sunt utile în unele cazuri.

– jucării și accesorii pentru animale de companie, lese și zgărzi, dacă sunt din material textil sau din nailon. Încercați să îndepărtați mai întâi firele de păr cu o perie sau cu o rolă adezivă.

– jucării din plastic

– accesorii pentru păr (de preferat să le introduceți în pungi dedicate, pentru a nu le „pierde” prin mașina de spălat). Adesea, acestea sunt umplute cu ulei pentru păr, fixativ, balsamuri, geluri. Cel mai bine este să le puneți într-o pungă delicată.

– covoare de joacă pentru copii tip puzzle. Pentru a spăla un astfel de covor, trebuie doar să demontați piesele și să le puneți în mașina de spălat pe un program de apă rece.

– covoare și covorașe de baie. Acestea acumulează adesea murdărie și mucegai, dar nu trebuie să le schimbați, ci să le spălați în mașina de spălat rufe.

Mașina de spălat rufe – ideile zilei

– covorașe auto. Spălați covorașele din material textil cu un program scurt în apă rece. Mai întâi trebuie să le scuturați bine și să le aspirați pentru a îndepărta praful

și murdăria.

– mici covoare din bumbac. Acestea pot fi spălate pe un ciclu delicat și cu apă rece

– perne, atât din pene, cât și sintetice. Pernele, atât din pene, cât și sintetice, acumulează pete gălbui inestetice din transpirație și salivă. Le puteți pune în mașina de spălat, dar trebuie să vă asigurați că folosiți o centrifugare viguroasă și apoi lăsați-le să se usuce bine în aer liber, scuturându-le din când în când. Acest lucru va preveni formarea mucegaiului. Aceeași procedură se aplică umpluturilor de perne

– pungi reutilizabile

– lavete reutilizabile

– perdele de duș

– plapume și pilote

– covorașe pentru exerciții

– mopuri

– mănuși pentru cuptor

– genți, poșete, rucsacuri și ghiozdane

– plușuri

– piese lego

– fețe de pernă

– pantofi sport de pânză

Ce nu poți pune în mașina de spălat

Există și obiecte care nu pot fi spălate la mașina de spălat, fiind recomandate să fie curățate manual.

– Există unele țesături care își pierd proprietățile, dacă sunt spălate în mașina de spălat, așa că este de preferat să nu le puneți sau să o faceți cu mare grijă.

– De asemenea, articole de îmbrăcăminte din gorotex și alte țesături tehnice se recomandă a nu fi introduse în ciclul de spălare la mașină.

– Mantalele de ploaie, la rândul lor, și alte piese vestimentare impermeabile

– Elemente de siguranță, precum curelele sau hamurile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS