18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportaj9 greșeli pe care le faceți cu congelatorul dvs.

9 greșeli pe care le faceți cu congelatorul dvs.

Paștele și sezonul festiv nu e departe, ceea ce înseamnă că acesta este cel mai bun moment pentru a elibera spațiu de congelare și a vă organiza. Dar în ce stare se află? Îl puteți închide ușor? Sau se revarsă cu exces de mâncare și îngheț? Oricare ar fi situația dvs. de congelator, avem cele mai bune sfaturi despre cum să curățați, să ordonați și să folosiți pe deplin tot ce vă poate oferi.

Congelarea alimentelor este o funcție esențială și ușoară de bucătărie – dar nu este destul de infailibilă. Data viitoare când vă gândiți „Sigur are loc în congelator”, amintiți-vă aceste greșeli.

1. Setarea temperaturii prea ridicate

-18°C este cea mai bună temperatură pentru depozitarea alimentelor congelate pe termen lung, așa că setați congelatorul cât mai jos. Și dacă observați că înghețata dvs. devine prea greu de scos, depozitați-o pe ușă, unde temperatura va fi cea mai mare.

Inițial, la începuturile congelării moderne, -10°C era considerată temperatura ideală pentru depozitarea alimentelor congelate. Totuși, cu cât s-au descoperit mai multe, temperaturile mai joase au fost considerate mai adecvate. S-a ajuns la o temperatură de congelare de 0°F (echivalentul a -17.8°C) trebuie menținută, pe baza faptului că era un număr rotund, și nu pe alte motive științifice specifice. După o perioadă destul de lungă temperatura de -18°C a fost acceptată ca temperatura standard de congelare a alimentelor în Europa.

2. Păstrarea congelatorului aproape goală

Un congelator plin păstrează frigul mai bine decât unul gol. Când deschideți ușa, masa de alimente congelate ajuta congelatorul să rămână rece, iar unitatea nu va trebui să lucreze la fel de mult pentru a răcori spațiul gol. Dar nu trebuie nici să supra-alimentați congelatorul; are nevoie de aer pentru a circula.

3. Nu înfășurați alimentele destul de strâns

Indiferent dacă utilizați pungi pentru congelator cu fermoar, folie de aluminiu sau folie de plastic de mare capacitate, asigurați-vă că eliminați aerul netezind învelișul din jurul alimentelor. Dacă congelați în recipiente de depozitare, umpleți-le aproape până sus pentru a proteja resturile de înghețarea congelatorului (dar lăsați alimentelor suficient spațiu pentru a se extinde pe măsură ce îngheață). Și când nu gătiți toate articolele din pachet (cum ar fi vafe congelate sau bucăți de pui), aruncați ceea ce a mai rămas într-o pungă sau un recipient bine închis.

4. Congelarea alimentelor prea mult timp

Chiar și alimentele care sunt congelate se vor deteriora în cele din urmă ca gust și textură, așa că scrieți date pe pungi și recipiente (verificați instrucțiunile pentru a vedea cât timp rezistă anumite alimente în congelator). Luați în considerare rotirea obiectelor, astfel încât cele mai vechi să fie întotdeauna în față și să fie primele pe care le veți lua.

5. „Pierderea” alimentelor în congelator

Un coș cumpărat de la magazin este o modalitate excelentă de a depozita obiecte mici sau ciudate, cum ar fi pungi de fructe, pâine și parmezan.

6. Congelarea alimentelor într-o grămadă mare

Așezați obiecte mici, cum ar fi căpșuni, hamburgeri și fursecuri pe o foaie de copt și lăsați-le să se întărească înainte de a le arunca într-o pungă sau recipient. În acest mod, nu vor îngheța împreună și va fi mai ușor să scoateți doar unul odată.

7. Așteptați prea mult pentru a congela

În timp ce congelarea va conserva alimentele, nu-i va restabili prospețimea. Carnea tocată care a fost măcinată în ziua în care ați congelat-o va avea un gust mai proaspăt decât carnea care a fost congelată când avea câteva zile. La fel, brioșele care sunt congelate imediat după ce sunt coapte vor avea un gust mai bun decât cele mai vechi.

8. Decongelare la temperatura camerei

Dacă dezghețați carne, păsări de curte și fructe de mare pe blat, bacteriile pot crește pe suprafața lor, înainte de a fi complet decongelate. Decongelați în frigider sau cuptor cu microunde.

9. Deschiderea congelatorului în timpul unei întreruperi de curent

Când curentul se oprește, țineți congelatorul închis pentru a menține alimentele congelate cât mai mult posibil. Orice lucru care este încă înghețat la repornirea alimentării poate rămâne în congelator. Orice obiecte care sunt dezghețate (dar totuși reci ca gheața) trebuie preparate și consumate cu promptitudine. Când aveți dubii, aruncați!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS