22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajȘase pași pe care trebuie să îi urmezi pentru a alege uși interior

Șase pași pe care trebuie să îi urmezi pentru a alege uși interior

Ușile interioare sunt unul dintre cele mai vizuale elemente de design dintr-o casă, contribuind atât la arhitectură, cât și la estetica generală. Ele au sarcina importantă de a lega o cameră de alta, deci este vital ca stilul și profilul lor să fie luate în considerare cu atenție atunci când construiești sau renovezi.

Nu toate ușile trebuie să fie la fel, dar atunci când mergi dintr-o cameră în alta, coerența în design este esențială. Când selectezi uși interior, trebuie să îți pui șase întrebări cheie.

1. Care este stilul arhitectural al casei?

Stabilirea stilului arhitectural al casei tale este un prim pas important în a decide pe ce cale să mergi.

Ușă clasică: Aspectul simplu și elegant al unei uși interior clasice este ideal pentru casele moderne, deoarece oferă o suprafață curată și plană. De obicei realizate din plăci aglomerate sau din lemn stratificat, ușile clasice sunt acoperite cu foi de placaj sau MDF pentru a obține o suprafață plană, care poate fi vopsită sau laminată.

Ușă cu panouri: Acest stil de uși interior este de obicei potrivit pentru casele de epocă și de patrimoniu, deoarece au un aspect clasic și pot varia de la un singur panou la opt sau mai multe.

2. Ar trebui ca ușile să fie neutre sau să iasă în evidență?

Poți alege fie ca ușile interior să se amestece cu decorul sau să fie un pic deosebite. Designul, culoarea și finisajul sunt factori importanți de luat în considerare în acest caz.

O culoare neutră a vopselei sau una special selectată pentru a se potrivi cu pereții și tavanele va permite ușilor să se amestece cu restul decorului pentru un aspect uniform.

Atunci când vrei să faci impresie, culori vibrante de vopsea oferă o abundență de posibilități interesante.

Totodată, ușile din lemn natural pot veni cu un aspect bogat și sofisticat în interior.

Mai mult, geamurile pot transforma aspectul unei uși interior, încurajând lumina naturală să curgă dintr-o cameră în alta.

Ușile cu geamuri încastrate în oțel sau metal sunt o alegere populară atunci când vrei să introduci o notă modernă sau industrială în interior.

3. Ce nivel de calitate este necesar?

Calitatea ușilor interioare trebuie să fie proporțională cu arhitectura unei case și finisajele din jur. Având în vedere acest lucru, factori importanți de luat în considerare includ grosimea, greutatea și construcția.

4. Care sunt înălțimea și lățimea ideale?

Pentru o construcție nouă, o ușă mai înaltă decât cea normală și cu o deschidere mai largă decât cea normală va părea generoasă. Ușile mai largi permit, de asemenea, accesul pentru plimbări și scaune cu rotile, ceea ce ar putea fi important în cazul în care ar trebui iei în considerare persoanele în vârstă sau cu dizabilități.

Pentru o casă cu usi interior cu înălțime standard în curs de renovare, merită să iei în considerare ridicarea înălțimii ușilor interioare pentru a obține un nivel mai ridicat de calitate în casă. Alternativ, în cazul în care există uși cu înălțimi variate, să le faci pe toate la aceeași înălțime va oferi un aspect de uniformizat.

5. Ce stil de toc ușă?

Modul în care sunt încadrate ușile este la fel de important de luat în considerare ca și profilul ușii în sine. Este obligatorie asortarea tocului ușii cu stilul ușii propriu-zise.

Orice cameră formală dintr-o casă va necesita probabil un toc mai larg și mai detaliat. Profilurile mai subțiri și mai simple funcționează de obicei pentru zonele informale. Lățimea tocului ușii trebuie să se echilibreze și cu proporțiile ușii și înălțimea tavanului.

O casă modernă, cu linii simple și elegante, poate să nu aibă nevoie deloc de toc, ceea ce va crea un aspect continuu și neted.

6. Cum se vor potrivi mânerele și hardware-ul?

Feroneria ușii, inclusiv mânerele, încuietorile, șinele și balamalele adaugă un aspect estetic considerabil unei uși interior. Deși este important din punct de vedere funcțional, stilul, finisajul și nivelul de calitate al hardware-ului – în special mânerele – vor completa aspectul. Simplu sau elaborat, de la clasic la modern, distractiv și jucăuș, încastrată sau netedă sau pur și simplu fără mânere – opțiunile sunt nesfârșite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS