22 C
Craiova
vineri, 18 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Advertoriale ANIȘOARA STĂNCULESCU, Candidat la Primăria Craiova: ,,Am soluții la problema parcărilor”

ANIȘOARA STĂNCULESCU, Candidat la Primăria Craiova: ,,Am soluții la problema parcărilor”

Ca peste tot în țară, şi în Craiova există o mare problemă cu locurile de parcare ale locatarilor blocurilor. Această problemă este şi mai acută în ceea ce-i privește pe locatarii blocurilor din centru, ale căror parcări rezidenţiale fie au fost transformate de primăria Craiova în parcări cu plată, de luni până vineri, între orele 08.00-18.00, fie sunt ”invadate” de angajații instituțiilor publice din zonă.

Licitația PSD, o decizie proastă!

În urmă cu un an conducerea PSD a Primăriei Craiova a luat o hotărâre cu  privire la regulamentul parcărilor rezidențiale. In acest regulament, se propune ca locatarii blocurilor să se înscrie pe o platformă on-line dezvoltată de primăria Craiova. Fiecare s-ar înscrie pe această platformă cu numărul de locuri de parcare rezidențiale pe care le dorește. În acest fel s-ar identifica totalul locurilor de parcare disponibile. Dacă cererea este mai mare s-ar organiza o licitație online pentru concesionarea acestora.

 Cu alte cuvinte, pensionarul de la etajul unu trebuie să liciteze cu doctorul de la etajul trei, care doctor are, poate, două mașini, iar pensionarul una. O competiție absolut anormală din toate punctele de vedere. PSD-ul nu a lămurit ce fac cu mașinile cei care pierd licitațiile. Deocamdată, nu au mers mai departe cu proiectul pentru că au venit pandemia și alegerile, însă nici nu au anunțat că ar avea altă idee.

Ce propun Anișoara Stănculescu și PMP?

Primăria Craiova va inventaria  și va amenaja (asfaltat, delimitat vizual) locurile de parcare ale fiecărui bloc. Sunt încă centrale dezafectate si alte clădiri care ocupă terenuri unde am putea face, de asemenea, locuri de parcare. Apoi, prin intermediul Asociaţiilor de Proprietari, se vor strânge solicitările de locuri de parcare ale proprietarilor. Pe principiul ”fiecare apartament trebuie să aibă un loc de parcare” se vor atribui locurile existente.

Dacă sunt cereri mai puține decât numărul de locuri existent, atunci locurile de parcare vor fi redistribuite către blocurile (scările de bloc) vecine. Dacă sunt mai puține locuri de parcare decât numărul de apartamente, atunci primăria se obligă să pună la dispoziția cetățenilor parcări supraetajate, așa cum sunt în vestul Europei sau la noi, în Arad, Timișoara sau Oradea. Luăm în calcul și crearea unor parcări subterane (deasupra vor fi spații verzi, locuri de joacă pentru copii). Dacă sunt cereri mai multe decât numărul de locuri legal asumat, unul pentru fiecare apartament, atunci poate exista o licitație pe locurile de parcare pe care primăria le va cumpăra.

Soluții europene, nu încăierare!

PSD vrea să încaiere vecinii pe locurile de parcare pentru că nu are o viziune europeană pentru a rezova această problemă. „Soluția” aleasă de PSD este una discriminatorie, indiferentă față de pătura socială cea mai săracă. Noi, PMP, venim cu o soluție de tip european care să ia în calcul interesele fiecărui posesor auto.

Craiova Tuturor! Asta vrem! Și în materie de parcări!

(Comandat de PMP Dolj, executat de SC Media Sud Europa Sa – In Insolventa SRL, cod AEP 21200020)

(ID – 15601)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga 1 / Hermannstadt și CFR Cluj, victorioase în...

FC Hermannstadt a învins cu scorul de...

ȘTIRI GdS

Filmele revin pe marele ecran la Inspire Cinema

Suspansul ne-a fost încercat la maximum în decursul acestei veri, în ceea ce privește redeschiderea cinematografelor la nivel național, dar și după...

Cum se va face poprirea electronică pe conturile datornicilor

Ca să nu le mai blocheze toate conturile debitorilor, ANAF pregătește poprirea electronică. Pentru a fi posibilă, Fiscul trebuie să aibă acces la conturile bancare ale datornicilor. Iată cum ar putea fi simplificate popririle de anul acesta.

Inițiative generoase pentru diversificarea ofertei culturale și turistice a...

35 de milioane de euro este valoarea principalelor investiții pe care Consiliul Județean le-a finalizat sau le are în derulare în domeniul...

Scrisoare deschisă adresată membrilor și simpatizanților USR

Ați auzit multe lucruri despre mine în această campanie și foarte puține dintre ele sunt adevărate. De aceea, am decis să mă...

ANAF nu mai face popriri, dar blochează temporar toți...

În cazul în care există debitori care nu și-au achitat sumele la termenele legale, Fiscul nu mai poate face popriri clasice pe conturi până pe 25 octombrie. Însă ANAF instituie popriri asigurătorii și sechestru asigurător, in cazul in care debitorul este suspect de neplata. Astfel că unii datornici nu se pot folosi de acei bani din propriile conturi.

Ambasadorul Elveției în România, în vizită la șantierul fabricii...

Craiova, 16 septembrie, 2020 - Clariant, companie inovatoare și sustenabilă axată pe produse chimice de specialitate, a primit recent vizita Excelenței Sale...