22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Discover Dolj App“. Descoperă frumuseţea Doljului, printr-un singur click. Simplu şi perfect!

„Discover Dolj App“. Descoperă frumuseţea Doljului, printr-un singur click. Simplu şi perfect!

„Discover Dolj App“. Descoperă frumuseţea Doljului, printr-un singur click. Ai ajuns în judeţul Dolj şi vrei să afli istoria şi tradiţiile acestei zone? Vrei să ştii care sunt atracţiile Doljului şi ce obiective turistice nu ai voie să ratezi? Care sunt cele mai apreciate restaurante, pizzerii, puburi, cluburi, cafenele sau cofetării? Unde poţi înnopta şi cum îţi poţi petrece timpul liber? Nimic mai simplu.

Poţi afla totul printr-un singur click. Prin intermediul „Discover Dolj App“ – aplicația oficială a Consiliului Județean Dolj. Lansată în vara anului trecut, aplicaţia mobilă „Discover Dolj“ cuprinde, în prezent, aproximativ 800 de pagini ale obiectivelor turistice și ale punctelor de interes din județ. Ea a fost concepută în așa fel încât localnicii și oaspeții să descopere cât mai în detaliu patrimoniul material reprezentat de tradițiile doljenilor, dar și patrimoniul construit al județului Dolj.

Aplicaţia „Discover Dolj“ este disponibilă gratuit pentru Iphone și Android şi poate fi descărcată de pe site-ul www.discoverdolj.ro. Pe pagina web se găsesc şi în varianta pentru desktop aceleași informații utile despre judeţul Dolj.

Prin intermediul platformei digitale «Discover Dolj» reușim să facem județul nostru mai cunoscut și mai accesibil pentru toți cei care vor să afle mai multe despre zona noastră. În realizarea acestui demers, am pornit de la o realitate incontestabilă, aceea că, în ultimii ani, datorită unui program amplu de investiții, atât municipiul Craiova, cât și județul Dolj au cunoscut vizibile transformări pozitive. Ghidul turistic digital oferă vizitatorilor noștri o imagine completă a județului, cu tot ceea ce îl face mai atractiv, mai ofertant“, susţine preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

„Discover Dolj App“. Vizitatorii punctelor de interes își pot exprima părerea direct în aplicație

Aplicația, care te întâmpină cu mesajul „Bine venişi! Ce ne face Doljul perfect şi simplu?“, a fost descărcată până acum de peste 1.700 de persoane. În acelaşi timp, site-ul discoverdolj.ro are săptămânal peste 3.000 de accesări.

Ghidul turistic digital oferă vizitatorilor o imagine completă a județului
Ghidul turistic digital oferă vizitatorilor o imagine completă a județului

«Perfect și simplu» sunt cuvintele prin care se pot caracteriza valorile reprezentative ale Doljului. Ele sunt evidențiate foarte bine de această platformă de promovare a judeţului nostru ca destinație turistică, gândită pentru a fi utilizată atât de locuitori, cât și de vizitatorii regiunii“, transmite preşedintele Ion Prioteasa.

Fiecare pagină a platformei oferă informații despre programul obiectivului selectat, arătând în timp real dacă acesta este deschis sau închis, datele de contact, linkuri către paginile de socializare și poziția pe hartă prin care, conectat la Google Maps, poți ajunge la obiectiv. Paginile oferă posibilitatea de recenzie și urmărire a lor. Asta înseamnă că vizitatorii punctelor de interes își pot exprima părerea direct în aplicație despre experiența trăită.

„Discover Dolj App“ - aplicația oficială a Consiliului Județean Dolj este disponibilă gratuit pentru Iphone și Android
„Discover Dolj App“ – aplicația oficială a Consiliului Județean Dolj este disponibilă gratuit pentru Iphone și Android

Harta interactivă oferă și pagina „În apropierea ta“. Prin intermediul ei utilizatorii pot vedea, raportat la poziția pe hartă, cele mai apropiate obiective turistice, în funcție de interese. Filtrul permite selectarea locurilor de cazare și masă, a obiectivelor turistice, culturale sau de agrement. Platforma cuprinde și un calendar al evenimentelor, prin care se pot urmări cele mai importante manifestări programate în viitorul apropiat. Toate informaţiile sunt disponibile şi în limba engleză.

Ce recomandări oferă „Discover Dolj“

De asemenea, din secțiunea „Recomandări Discover Dolj“ afli tot ce este nou şi util în judeţ. Dar şi informaţii de mare ajutor în perioada aceasta a pandemiei de coronavirus. Una dintre funcționalitățile valoroase ale aplicației este cea a traseelor turistice. Ea permite organizarea de circuite indicate pe hartă, cu opriri la cele mai importante puncte de interes.

Se poate alege între traseele prin intermediul cărora descoperi Craiova, istoria și tradiția doljeană sau cei mai activi pot încerca traseul de biciclete EuroVelo 6. Pentru iubitorii de vin a fost inclus şi traseul cramelor, de-a lungul căruia vor putea degusta cele mai cunoscute vinuri oltenești“, menţionează președintele Consiliului Județean Dolj.

În fine, obiectivele turistice de neratat sunt marcate în capitolul cu același titlu. Aplicaţia invită utilizatorii să viziteze Muzeul de Artă Craiova – Palatul „Jean Mihail“, Parcul „Nicolae Romanescu“, Muzeul Olteniei, Centrul Istoric al Craiovei, Muzeul de Artă și Etnografie – Palatul „Marincu“, din municipiul Calafat, și multe alte locuri pe care doljenii sunt mândri să le arate vizitatorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS