16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCJ Dolj vă invită să descărcați ghidul digital al judeţului

CJ Dolj vă invită să descărcați ghidul digital al judeţului

Bine veniși! Ce face Doljul perfect și simplu? Este mesajul prin care Consiliul Județean (CJ) Dolj întâmpină utilizatorii în ghidul turistic digital al județului, „Discover Dolj App“. Lansată în vara anului trecut, aplicaţia mobilă „Discover Dolj“ cuprinde peste 750 de pagini ale obiectivelor turistice și ale punctelor de interes din tot teritoriul.

„«Perfect și simplu» sunt cuvintele prin care se pot caracteriza valorile reprezentative ale Doljului. Ele sunt evidențiate foarte bine de această platformă de promovare a judeţului nostru ca destinație turistică, gândită pentru a fi utilizată atât de locuitori, cât și de vizitatorii regiunii“, transmite preşedintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Simplu, dar complex

Aplicaţia a fost concepută în așa fel încât localnicii și oaspeții să descopere cât mai în detaliu patrimoniul imaterial reprezentat de tradițiile doljenilor, dar și patrimoniul construit al județului Dolj. Platforma cuprinde și operatorii turistici, spațiile de cazare, alimentație publică și agrement din județ, precum și calendarul evenimentelor, prin care se pot urmări cele mai importante manifestări programate în viitorul apropiat.

Recomandări, obiective de neratat, recenzii și urmăriri de pagină

Producătorii și meșterii locali, precum și gastronomia tradițională și calendarul popular sunt pagini evidențiate în secțiunea „Recomandări Discover Dolj“. Obiectivele turistice de neratat sunt marcate în capitolul cu același titlu, prin care aplicaţia invită utilizatorii să viziteze Muzeul de Artă Craiova – Palatul „Jean Mihail“, Parcul „Nicolae Romanescu“, Muzeul Olteniei, Centrul Istoric al Craiovei, Muzeul de Artă și Etnografie – Palatul „Marincu“, din municipiul Calafat, și multe alte locuri pe care doljenii sunt mândri să le arate vizitatorilor.


Fiecare pagină oferă informații despre programul obiectivului, arătând în timp real dacă acesta este deschis sau închis, datele de contact, linkuri către paginile de socializare și poziția pe hartă prin care, conectat la Google Maps, poți ajunge la obiectiv. Paginile oferă posibilitatea de recenzie și urmărire a lor, ceea ce înseamnă că vizitatorii punctelor de interes își pot exprima părerea direct în aplicație despre experiența trăită.

Trasee turistice şi recomandări

Una dintre funcționalitățile valoroase ale aplicației este cea a traseelor turistice. Aceasta permite organizarea de circuite indicate pe hartă, cu opriri la cele mai importante puncte de interes. „Se poate alege între traseele prin intermediul cărora descoperi Craiova, istoria și tradiția doljeană sau cei mai activi pot încerca traseul de biciclete EuroVelo 6. Pentru iubitorii de vin a fost inclus şi traseul cramelor, de-a lungul căruia vor putea degusta cele mai cunoscute vinuri oltenești“, menţionează Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.

Harta interactivă oferă și pagina „În apropierea ta“, prin care utilizatorii pot vedea, raportat la poziția pe hartă, cele mai apropiate obiective turistice, în funcție de interese. Filtrul permite selectarea locurilor de cazare și masă, a obiectivelor turistice, culturale sau de agrement.

Disponibilă gratuit, pe Iphone şi Android

„Discover Dolj App“ este aplicația oficială a Consiliului Județean Dolj, dezvoltată pe platforma Eventya, și este disponibilă gratuit pentru Iphone și Android.
Linkurile pentru descărcare sunt disponibile pe www.discoverdolj.ro. Pe pagina web se găsesc şi în varianta pentru desktop aceleași informații utile despre județul Dolj.

Consiliul Județean Dolj vă invită să descărcați și să vă bucurați de noul ghid turistic digital al regiunii: „Discover Dolj App“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS