12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDeputat Ion Cupă, Președinte PMP Dolj: ,,Un prim pas spre salvarea pădurilor noastre și stoparea tăierilor ilegale”

Deputat Ion Cupă, Președinte PMP Dolj: ,,Un prim pas spre salvarea pădurilor noastre și stoparea tăierilor ilegale”

Proiectul de lege care reglementează interzicerea, vreme de 10 ani, a exportului de bușteni în spațiul extracomunitar, votat în plenul Camerei Deputaților, este o măsură venită la timp în direcția valorificării, în interes național, a masei lemnoase din România.

Proiectul de lege prevede, între altele,  constituirea Registrului național de evidență informatizată a proprietăților forestiere și a Catalogului național al masei lemnoase, două instrumente foarte utile pentru monitorizarea modului în care se exploatează lemnul in România. Deasemenea sunt precizate și sanctiunile care se aplică în cazul nerespectării legii: închisoare de la 1 la 3 ani și amendă de  100.000 lei.

”Am votat fără rezerve pentru acest proiect de lege. Preocuparea PMP rămâne în continuare aceea de a  stopa tăierile ilegale, inclusiv cele din ariile protejate și parcurile naționale. Alături de acest proiect de lege care va trebui să parcurgă toate celelalte etape procedurale pentru a deveni lege, gândim și alte reglementări care să ajute la protejarea și regenerarea fondului forestier al țării: operaționalizarea SUMAL (baza de date integrată a domeniului silvic), revederea regimului sancțiunilor, modalități de valorificare superioară a aurului pădurilor ”- a precizat deputatul ION CUPĂ, președintele PMP Dolj.

(ID – 15321)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS