10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajDeputat Ion Cupă, vicepreședinte național PMP: „Dreapta va dezvolta Oltenia“

Deputat Ion Cupă, vicepreședinte național PMP: „Dreapta va dezvolta Oltenia“

După atâția ani de guvernare locală a stângii, în județele Olteniei este firesc să avem o alternativă a unei drepte coerente în proiectele și soluțiile sale.

Oltenia are nevoie de infrastructură rutieră și de utilități, de modernizarea infrastructurii de sănătate și educație, de reindustrializare, de investiții solide generatoare de locuri de muncă bine plătite, de o strategie coerentă în domeniul turismului, a valorificării patrimoniului natural, istoric și cultural, de un sector agricol care să fie sprijinit cu adevărat, inclusiv printr-o calitate bună a lucrărilor publice, de un nivel superior al absorbției banilor europeni, inclusiv pentru pregătirea resursei umane pentru noi joburi.

Aceste direcții de acțiune nu mai pot fi amânate.
PMP își propune elaborarea unei Viziuni de Dezvoltare pentru întreaga regiune a Olteniei pe care să o discutăm apoi cu cetățenii, cu mediul economic privat, cu partenerii politici.
Alegerile locale trebuie să fie nu doar despre politică. Ele trebuie să fie, în primul rând, despre soluții la problemele comunităților urbane și rurale, mai mari sau mai mici, ale Olteniei.

Credem că soluții locale mai bune, mai eficiente pot să apară imprimând o viziune regională asupra drumului pe care trebuie să mergem.

Avem nevoie în Oltenia de un model economic integrat, în măsură să sporească atractivitatea pentru noii investitori şi să-i încurajeze pe cei care au deja afaceri, să le continue şi să le dezvolte, creând locuri de muncă bine plătite.

De altfel, participarea PMP la guvernare, acum și în viitor, se va face în baza unor idei clare pe care le vom promova. Susținem soluții liberale în economie. Statul trebuie să fie un arbitru și nimic mai mult. El trebuie să intervină doar pentru a stimula direcțiile strategice favorabile dezvoltării comunităților locale, națiunii noastre și pentru a elimina abuzurile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS