16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportaj“Extinderea capacitatii de productie a ALISS SHOES SRL prin achizitia de echipamente performante”

“Extinderea capacitatii de productie a ALISS SHOES SRL prin achizitia de echipamente performante”

ALISS SHOES SRL, cu sediul in Municipiul Craiova, Str. Brestei, Nr. 151, Judetul Dolj anunta finalizarea proiectului cu titlul “Extinderea capacitatii de productie a ALISS SHOES SRL prin achizitia de echipamente performante”, cod SMIS 112686, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritara 2 –Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de investiţii 2.2. – Sprijinirea creării și extinderea capacităţilor avansate de producţie și dezvoltarea serviciilor.

Proiectul a fost implementat de către ALISS SHOES SRL și a avut o valoare totală de 6.825.073,47 Lei si o valoare nerambursabila de 4.090.870,44 Lei, din care 3.472.524,45 Lei reprezinta valoarea contributiei europene (FEDR) si 612.798,43 Lei contributia din bugetul national. Programul Operaţional Regional 2014-2020 este implementat la nivel naţional de către Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administraţiei, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Sud-Vest Oltenia, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.

Scopul proiectului

Scopul proiectului, indeplinit la finalul perioadei de implementare, a vizat extinderea activitatii existente si cresterea competitivitatii in domeniul productiei de incaltaminte din piele (COD CAEN vizat de investitie 1520„Fabricarea incaltamintei”), prin achizitia de echipamente specifice activitatii de fabricare a incaltamintei. Perioada de implementare a proiectului este de 40 de luni, respectiv intre 01/08/2016 si 30/11/2019. La finalul implementarii proiectului au fost atinse urmatoarele rezultate: Achizitia de echipamente necesare desfasurarii activitatii in conditii optime, retehnologizare si certificare sisteme management si calitate; Crearea de locuri de munca: 1 locuri de munca creat ca urmare a implementarii proiectului pentru persoane din categorii defavorizate; Cresterea incluziunii sociale prin imbunatatirea conditiilor de viata prin crearea de locuri de munca, adaptarea infrastructurii si a echipamentelor pentru persoanele cu dizabilitati, incurajand incluziunea sociala.

Impactul proiectului

Impactul proiectului la nivel local/ regional consta in efectele benefice pe care realizarea acestei investitii le are asupra economiei locale prin contribuirea la diminuarea somajului prin faptul ca a fost creat un loc de munca pentru persoane din categorii defavorizate ca urmare a implementarii proiectului. De asemenea, dezvoltarea societatii constituie si o sursa sigura de venituri pentru bugetul local, pentru bugetul general consolidat, dar si un sprijin pentru cresterea atractivitatii economice a zonei care va putea atrage noi investitori si accelerarea dezvoltarii economice a Judetului Dolj.

Date de contact: Persoana de contact: NITU VASILE, administrator

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS