21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportaj„Amplasare firma, igienizare si dotare spatii de invatamant”, SMIS 119863

„Amplasare firma, igienizare si dotare spatii de invatamant”, SMIS 119863

Numele beneficiarului: UNIVERSITATEA DE MEDICINA SI FARMACIE DIN CRAIOVA
Numele programului: Programul Operational Regional 2014-2020
Numele Autoritatii de Management “Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice”
Numele Organismului Intermediar “Agentia pentru Dezvoltare Regionala SV Oltenia”
Valoarea totala a proiectului: 10.642.418,96  lei.
Valoarea finantarii nerambursabile: 10.642.418,96 lei, din care 9.046.056,12 lei – FEDR si 1.596.362,84 lei – Bugetul National.
Contract de finantare: 3678/ 07.02.2019
Codul MySMIS: 119863

Perioada de implementare: 22 de luni, respectiv intre data de 01.02.2018 si data 30.11.2019.

Locatia de implementare a proiectului: Municipiul Craiova,  Bld. 1 Mai, nr. 66, jud. Dolj

Obiectivul general al proiectului:   Imbunatatirea calitatii infrastructurii educationale a Universitatii de Medicina si Farmacie din Craiova, prin achizitionarea de simulatoare si echipamente performante in vederea dezvoltarii Centrului de simulare aplicata  in medicina.

Obiectivele specifice ale proiectului:

1. Igienizarea unor spatii existente si amplasarea unei firme pentru identificarea Centrului de simulare aplicata in medicina;

2. Achizitionarea, pana la sfarsitul perioadei de implementare, a 90 echipamente didactice (dotari medicale, simulatoare si manechine didactice) ce vor fi dedicate desfasurarii activitatilor practice din cadrul procesului de invatamant;

3. Achizitionarea, pana la sfarsitul perioadei de implementare, a 388 elemente de mobilier, ce vor fi utilizate pentru desfasurarea activitatilor practice si teoretice;

4. Implementarea in conditii optime a proiectului prin achizitia de: servicii de consultanta pentru elaborarea Cererii de finantare si a Documentatiei tehnice (DALI), servicii de management de proiect, servicii de proiectare si asistenta tehnica din partea proiectantului, servicii de informare si publicitate si servicii de audit.

Rezultatele proiectului:

  1. Prin intermediul proiectului au fost achizitionate 90 echipamente didactice (dotari medicale, simulatoare si manechine didactice), 388 elemente de mobilier, au fost igienizate spatiile existente si a fost amplasata o firma luminoasa pentru identificarea Centrului de simulare aplicata in medicina.
  2. Au fost incheiate urmatoarele contracte:  1 contract de prestari servicii de consultanta pentru elaborarea Cererii de finantare si a Documentatiei tehnice (DALI), 1 contract de prestari servicii de management de proiect, 1 contract de prestari servicii de proiectare si asistenta tehnica din partea proiectantului, 1 contract de prestari servicii de informare si publicitate si 1 contract de prestari servicii de audit.

Impactul investitiei asupra regiunii este unul pozitiv, prin implementarea proiectului sus mentionat s-a dezvoltat infrastructura educationala a Universitatii de Medicina si Farmacie din Craiova, ceea ce a dus la cresterea calitatii procesului de invatamant, prin utilizarea celor mai noi tehnologii din domeniu, fapt ce a condus la sporirea interesului elevilor din anii terminali pentru programele educationale oferite de Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova. Invatarea prin simulare medicala a oferit studentilor oportunitatea de a se antrena procedural si de a-si perfectiona abilitatile practice, fapt ce va conduce  la imbunatatirea rezultatelor acestora.

Astfel, acest proiect are un impact important atat asupra cresterii cererii pentru serviciile educationale oferite de Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova, cat si asupra imbunatatirii performantelor studentilor.

Date de contact:

Persoana de contact: CARAGEA MIHAI ONALACHE, functie DIRECTOR GENERAL ADMINISTRATIV
Tel/fax/email: 0723207593 / 0351443561/ [email protected]

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS