22.8 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Bani & Afaceri Publireportaj Roweb, o companie piteșteană, investește în Craiova

Roweb, o companie piteșteană, investește în Craiova

-

Compania piteșteană Roweb a ajuns anul acesta la 100 de angajați și continuă să se extindă și în Craiova.

Roweb dezvoltă aplicații web, mobile și enterprise, soluții CRM, e-commerce sau bazate pe IoT și servicii cloud, pentru clienți preponderant internaționali, portofoliul lor numărând peste 1.000 de proiecte dezvoltate pentru companii din peste 30 de țări.
În portofoliul de clienți Roweb se regăsesc companii din Uniunea Europeană, SUA, Canada și Orientul Mijlociu. Aproximativ 10% dintre clienții companiei sunt afaceri din România, iar 90% sunt clienți externi, de la antreprenori și start-up-uri, până la organizații cu o vechime îndelungată pe piață.
În prezent, Roweb își îndreaptă atenția către creșterea portofoliului de clienți externi, prin proiecte complexe care să beneficieze de competențe de software destul de greu de găsit pe piață. Totodată, datorită maturizării pieței din România și a creșterii nevoilor tehnologice ale companiilor locale, alt obiectiv al Roweb este și creșterea cotei de piață interne.

De ce Craiova?
Craiova reprezintă un puternic centru universitar și un bazin de resurse foarte valoros, aproape de Pitești și familiar celor de la Roweb, deoarece CEO-ul Viorel Costea a absolvit Facultatea de Informatică din cadrul Universității din Craiova.
În prezent, avem 17 developeri în echipa de la Roweb Craiova“, a precizat acesta. „Biroul se află într-o locație foarte atractivă, în centrul vechi al orașului, și avem în plan să extindem spațiul de lucru. Am început cu un etaj, acum am urcat și la etajul de deasupra și pe măsură ce va crește echipa, avem în vedere să închiriem toată clădirea în viitor“.
Când am inaugurat Roweb Craiova, acum 2 ani, am început cu o echipă de patru oameni. Anul trecut eram deja 10“, ne-a relatat Florin Obogeanu, directorul echipei din Craiova. „Până la finalul anului viitor, ne așteptăm să ajungem la 25 de angajați la sediul de aici, iar pe termen lung ne gândim la aproximativ 50 de oameni pentru echipa craioveană“.

Expertiză tehnică

Programatorii din Craiova lucrează în strânsă colaborare cu colegii lor de la Roweb Pitești și Roweb București, la proiecte cu focus de PHP și JavaScript, end-to-end; PHP și Node.js în backend, și JavaScript (mai ales React.js) în frontend.
Am început să dezvoltăm și aici un departament pentru .NET și vrem să deschidem și un departament de aplicații mobile, în viitor“, a precizat Florin Obogeanu. „În viitorul apropiat recrutăm pentru Craiova programatori de PHP și JavaScript, cu experiență medie până la seniori, deoarece deja am recrutat câțiva juniori în urma stagiului de vară din anul acesta“.

Parteneriat cu Universitatea din Craiova

Urmând tradiția sediului central, din Pitești, Roweb Craiova colaborează îndeaproape cu Universitatea, în special cu Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, organizând stagii de vară în ultimii doi ani și recrutând tinere talente dintre studenți, și avem de gând să continuăm această tradiție și în anii următori.
În 2017, 90 de studenți Craioveni au aplicat pentru un stagiu de vară la Roweb, din care 24 au fost admiși, iar la finalul stagiului și al unui internship extins, trei dintre ei au rămas ca angajați full-time permanenți.
Anul acesta au aplicat 85 de studenți, din care au fost admiși 15 ca stagiari și 4 au fost angajați la finalul programului.
Prin cultura organizațională deosebită, care te provoacă să te dezvolți în permanență, și prin folosirea unor tehnologii de vârf în dezvoltarea de soluții software complexe, Roweb se evidențiază ca un angajator în topul preferințelor programatorilor craioveni.

Publicitate
Publicitate
Gazeta de Sud contribuie la dezvoltarea a sute de afaceri locale și transformă proiecte antreprenoriale în adevărate branduri.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.