17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCampanie de strângere de jucării „Să fim mai buni de sărbători“

Campanie de strângere de jucării „Să fim mai buni de sărbători“

Marți, 15 noiembrie, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ a demarat cea de-a VIII-a ediție a Campaniei de strângere de jucării „Să fim mai buni de sărbători“. Desfășurată neîntrerupt în cadrul proiectului „Cărticica pentru prichindei şi copii mai măricei“, acțiunea se adresează copiilor proveniți din medii defavorizate.
Jucăriile vor fi donate de profesorii și copiii de la școlile și grădinițele implicate în cadrul proiectului „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei“ și vor fi colectate la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“, la Secția Copii și Tineret – Ludotecă până la data de 8 decembrie 2017 inclusiv.
Campania are un dublu rol. Pe de o parte, copiii înscrişi în proiect, sub îndrumarea cadrelor didactice, au posibilitatea de a dărui și de a aduce zâmbetul pe faţa micuţilor care vor primi jucăriile, iar pe de altă parte, copiii la care vor ajunge jucăriile se vor bucura și-și vor petrece sărbătorile de iarnă în compania darurilor.
Toate jucăriile colectate vor fi donate către Școala Specială „Sf. Vasile“ din Craiova.
„Să fim mai buni de sărbători este un îndemn pe care l-am lansat în anul 2010. An de an, fără întrerupere, am strâns multe jucării pentru copiii care provin din medii defavorizate. Alături de jucăriile pe care le-am donat în fiecare an, le-am transmis celor mici și o rază de speranță, solidaritatea noastră, a bibliotecarilor, și a celorlalți copii care participă la proiectele noastre“, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS