24.5 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCanalizarea din Teasc, gata în 2016

Canalizarea din Teasc, gata în 2016

Cu numai câteva zile înainte de Crăciun, constructorul încă lucra la reţeaua de canalizare din comuna Teasc, care va fi gata în 2016. Primarul Cristinel Banu spune că proiectul se află deja într-un stadiu avansat de execuţie, 80% din lucrări fiind realizate. “Sperăm ca anul viitor să inaugurăm atât sistemul de canalizare, cât şi staţia de epurare. Se lucrează din anul 2013, iar anul acesta a fost unul foarte important pentru că aceste proiecte majore de infrastructură au prins tot mai mult contur şi suntem pe ultima sută de metri”. Fondurile provin de la bugetul de stat, iar administraţia locală a alocat fonduri doar pentru studiul de fezabilitate şi pentru proiectare.

“Un alt proiect de suflet pentru comuna noastră este căminul cultural Teasc, care a fost modernizat şi dotat cu ajutorul Companiei Naţionale de Investiţii şi este în proporţie de 99% finalizat. La începutul anului 2016, după sărbători, îl vom inaugura”, spune edilul comunei.

În privinţa planurilor pentru anul 2016, primarul transmite că prioritatea este extinderea canalizării şi în satul aparţinător Secui, iar după ce se vor termina lucrările la reţeaua de canalizare, vor urma asfaltările.

“A fost un an în care lucrurile s-au mişcat destul de bine. În cele ce urmează, ne vom axa, pe lângă implementarea proiectelor, şi pe modernizarea administraţiei publice locale, pentru creşterea eficienţei. Noi deja am început acest proces, în sensul că am format la primărie o echipă tânără şi competentă. Sunt localnici din comună, cu studii superioare şi vârste de 23-24 ani, care se află la început de drum şi au ambiţii şi planuri. Cel mai important este că sunt atraşi de munca în administraţiei şi că deja se observă o altă abordare. Pentru proiectele de dezvoltare, calitatea actului administrativ este un factor important”, a declarat Cristinel Banu, care a transmis şi un mesaj către cetăţeni cu ocazia sărbătorilor de iarnă. “Consiliul local şi primăria le doresc locuitorilor comunei Teasc, colaboratorilor şi angajaţilor multă sănătate şi fericire”.

 

 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS