17.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajMarie Carels a adus magia ciocolatei belgiene la cofetăria Aida

Marie Carels a adus magia ciocolatei belgiene la cofetăria Aida

Am cunoscut-o pe Marie Carels la Zilele Ciocolatei, la noua cofetărie Aida de pe strada Carol I, unde găsim, din această lună, pralinele sale autentic belgiene. Când am întâlnit-o, le povestea fetelor din cofetărie, foarte concentrată, ce se află în spatele magiei din fiecare pralină în parte.
Marie s-a mutat în România în urmă cu trei ani, după cinci ani în care a organizat schimburi de experienţă între copii de aici şi din Belgia, pe vremea când încă era profesoară de pian în ţara sa natală.
După cei cinci ani de deplasari, s-a hotărât să rămână pe meleaguri româneşti şi a deschis în 2012 o mică fabrică de ciocolată în Crasna, în judeţul Gorj. “Am căutat o activitate nouă şi aşa am ajuns să deschid  făbricuţa din Crasna. Îmi doream să aduc ceva de calitate aici şi ce altceva aş fi găsit mai bun decât ciocolata noastră, care este recunoscută în toată lumea şi are o adevărată tradiţie în spate?” Dorian Hopârtean, managerul cofetăriei Aida şi prieten bun cu Marie este cel care a convins-o să aducă
şi în Craiova minunăţiile sale regăsite, în prezent, în Timişoara, Bucureşti, Slatina şi Târgu-Jiu: “Chocolaterie Carels & Co. este definiţia valorii şi a autenticităţii. Ne bucurăm foarte mult să avem, alături de cele mai bune produse ale cofetăriei Aida, delicatesele din ciocolată ale Mariei”.
Pralinele Carels sunt produse manual de Marie şi de angajatele sale, fără aditivi, fără coloranti, fără arome artificiale,  bucată cu bucată. Nimic nu este industrializat în mica fabrică Chocolaterie Carels & Co. “Totul este făcut de la zero. Importăm materia primă de bază, ciocolata, din Belgia, însă fructele lemnoase precum alunele de pădure sau nucile le luăm de aici, din România, pentru că sunt foarte bune,” dezvăluie Marie.
“Marie ne povestea că, atunci când au început să vândă produsele, au ţinut să le povestească oamenilor despre ce se află în spatele fiecăruia în parte, despre cum sunt fabricate pralinele. Au observat, apoi, cum vânzările au început să crească şi au înţeles că, o dată cu povestea din spate, vine şi încrederea”, spune managerul cofetăriei Aida.
“Când explicăm originea ciocolatei şi oamenii află că nu există nimic artificial, totul se schimbă. Avem praline cu tot felul de minuni, cu nuci, cu ghimbir, cu vişine, cafea, pastă de fistic făcută de noi. Preferata mea este pralina Mouscade, care combină gustul de cafea cu miere, nucşoară şi puţin susan. Este un gust cu adevărat special, nu se poate explica.”
Însă fiecare pralină are propria sa magie şi aşteaptă cuminte, în vitrinele cofetăriei Aida, să fie descoperită de craioveni. Şi, pentru că sărbătoarea Crăciunului pare şi mai frumoasă când i se adaugă puţină ciocolată, cofetăria Aida îi aşteaptă în acest an pe craioveni cu propuneri de cadouri dulci pentru cei dragi.

Cofetăria Aida se află pe bulevardul Carol I, la nr. 8, lângă Bistro Carol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS