9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCJ Gorj, premiat pentru programul turistic „Vino acasă la Brâncuși“

CJ Gorj, premiat pentru programul turistic „Vino acasă la Brâncuși“

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a spus că speră ca turismul să devină noua direcție de dezvoltare economică a Gorjului
Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a spus că speră ca turismul să devină noua direcție de dezvoltare economică a Gorjului

Programul de promovare turistică „Vino acasă la Brâncuşi!“, iniţiat de Consiliul Judeţean Gorj, a fost prezent recent la Gala Premiilor de Excelență administratie.ro şi Gala „Margareta de Aur“. Pentru implementarea Programului de promovare turistică „Vino acasă la Brâncuşi!“, Consiliului Judeţean Gorj i-a fost înmânat „Premiul de excelență pentru cele mai importante proiecte de investiții în turism“. Decernarea a avut loc în cadrul Galei Premiilor de Excelență administratie.ro, cel mai important eveniment al anului din administraţia publică, organizat de portalul naţional de administraţie publică www.administratie.ro împreună cu Oameni şi Companii, în parteneriat cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. A XI-a ediţie a evidenţiat cele mai bune proiecte ale anului 2015 şi a avut loc, pe 22 octombrie, la Poiana Braşov.

Premii şi pentru alte instituţii publice din Gorj

În cadrul aceluiaşi eveniment au fost premiate şi alte trei instituţii publice locale din judeţul Gorj la categoriile investiţii în dezvoltarea serviciilor sociale şi investiţii în educaţie.
„Premiul de excelență pentru cele mai importante proiecte destinate dezvoltării serviciilor publice“ l-au primit Primăria Târgu Cărbunești, pentru proiectul „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de iluminat stradal în oraşul Târgu Cărbuneşti“ şi Primăria Bălești, judeţul Gorj, pentru proiectul „Alimentare cu apă a satelor din comuna Bălești, județul Gorj“. De asemenea, „Premiul de excelență pentru cele mai importante proiecte de investiții în educație“ l-a primit Primăria Țicleni, pentru proiectul „Amenajare bază sportivă şi curte Liceul Tehnologic Ţicleni“. „Îi felicit pe primari pentru proiectele realizate. Programul «Vino acasă la Brâncuşi!» a fost evidenţiat şi în cadrul decernării premiilor «Margareta de Aur», moment ce a avut loc vineri, 23 octombrie, la Muzeul Naţional al Satului «Dimitrie Gusti» din Capitală. Mulţumim juriului ANTREC şi Revistei «Vacanţe la ţară», pentru aprecieri“, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Programe cu finanţare europeană

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că speră ca turismul să devină noua direcție de dezvoltare economică a județului Gorj, având în vedere potenţialul în acest domeniu de activitate şi varietatea ofertei turistice din judeţ.
„Portalul administratie.ro organizează anual premierea celor mai bune proiecte din administraţia publică locală. Anul acesta, la Braşov, Consiliul Judeţean Gorj a fost premiat şi apreciat cu un premiu legat de promovarea turistică a judeţului Gorj. Este un lucru pe care l-am făcut în echipă după cum bine ştiţi. S-a înfiinţat clusterul privind punerea în valoare a potenţialului turistic al judeţului Gorj, Asociaţia de promovare turistică «Vino acasă la Brâncuşi» şi aceasta este consecinţa proiectului finanţat pe Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 de promovare a turismului «Redescoperă Gorjul»“, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

O nouă direcţie de dezvoltare a Gorjului

Potrivit lui Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, distincţia este o recunoaştere a muncii în echipă şi a paşilor făcuţi de autorităţile judeţene în dezvoltarea turismului în Gorj. Preşedintele CJ Gorj a mai spus că promovarea tradiţiilor locale va rămâne în continuare un obiectiv al administraţiei locale şi judeţene, iar o recunoaştere a activităţii depuse în acest sens este şi premiul „Mărul de Aur“, care obligă la noi performanţe.
„Nu am nici un merit pentru obţinerea acestui premiu. Este meritul unei echipe şi echipa a reuşit să unească interesul gorjenilor, de a începe o nouă direcţie de dezvoltare a judeţului Gorj care este promovarea turismului. Turismul este bine diversificat la nivelul judeţului, Gorjul fiind catalogat ca o locaţie unicat turistic şi cultural, iar componenta de turism rural, agroturismul, este una extrem de importantă care se leagă foarte mult de promovarea tradiţiilor şi obiceiurilor noastre locale. Din acest punct de vedere, suntem un judeţ ce avem mult de spus în ceea ce priveşte promovarea şi conservarea identităţii noastre, a românilor, cu privire la a aduce trecutul în prezent, având o bogăţie lăsată de înaintaşii noștri, cu privire la obiceiurile şi tradiţiile noastre şi, nu în ultimul rând, pilonul central al sculpturii mondiale, sculptorul Constantin Brâncuşi ne-a lăsat ce nu are nimeni. Este vorba de Calea Eroilor, Ansamblul Monumental de la Târgu Jiu. Ce ne face să fim cu adevărat mândri este acordarea Oscarului în turism de acum doi ani de către Asociaţia jurnaliştior din turism «Mărul de Aur»“, a mai declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS