20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCEO-ul Pfizer și-a vândut acțiuni de 5,6 milioane de dolari în ziua în care compania a anunțat știri promițătoare despre vaccin

CEO-ul Pfizer și-a vândut acțiuni de 5,6 milioane de dolari în ziua în care compania a anunțat știri promițătoare despre vaccin

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, și-a vândut 62% din acțiuni în aceeasi zi în care compania a declarat că vaccinul pe care îl produce împreună cu grupul german BioNTech a oferit o eficiență de 90%, potrivit edition.cnn.com.

Acțiunile producătorului american de medicamente au crescut cu 15% la scurt timp după anunț.

Bourla a vândut 132.508 acțiuni cu un preț mediu de 41,94 dolari per acțiune, sau 5,6 milioane de dolari, potrivit documentelor din cadrul Securities and Exchange Commission (SEC), instituția care reglementează piața de capital din SUA. Recordul pe care l-a stabilit Pfizer în ultimele 12 luni este de 41,99 dolari, ceea ce înseamnă că Bourla și-a vândut acțiunile la aproape cea mai mare valoare din ultimul an. CEO-ul deține în prezent 81.812 acțiuni.

Luni, Pfizer și firma germană de biotehnologie BioNTech au anunțat ca au dezvoltat un vaccin anti-Covid cu o rată de eficiență de circa 90%, fiind primele companii farmaceutice care au raportat un rezultat atât de bun.

Pfizer trebuie să se ocupe acum de una dintre cele mai mari probleme pe care le implică dezvoltarea unui vaccin de o asemenea importanță: stocarea la temperaturi extrem de joase. De asemenea, vaccinul trebuie să fie aprobat de Administrația pentru Alimente si Medicamente din SUA.

Veniturile grupului american au ajuns anul trecut la 52 de miliarde de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS