9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAfaceri de succesGala Topul Firmelor, evenimentul de recunoaştere a excelenţei în afaceri

Gala Topul Firmelor, evenimentul de recunoaştere a excelenţei în afaceri

Anul acesta, în Topul Firmelor din Dolj s-au clasat 2.521 de firme din judeţul Dolj, ierarhizate pe locuri de la 1 la 10. Dintre acestea, 1.387 de firme se află "pe podium", pentru că ocupă locurile 1-3. Sunt mai multe firme în Topul din 2019 decât cele care s-au calificat anul trecut.

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Dolj a organizat, joi seara, la Restaurantul Flora Events din Craiova, cel mai important eveniment de business din județ: Gala Topul Firmelor. Cu o tradiție de peste 25 de ani, „Gala Topul Firmelor este locul unde an de an se întâlnesc cele mai importante și performante societăți comerciale din judeţul Dolj”, au precizat reprezentanţii organizatorilor.

Gala Topul Firmelor 2019. Presedintele CCI Dolj, Gabriel Vladut, a vorbit in deschiderea evenimentului

Aflat la cea de-a 26-a ediţie, evenimentul de înaltă ţinută s-a bucurat de prezenţa unor oameni de afaceri care an de an fac performanţă în business.

„De la ediția a 25-a a Topului Firmelor și până acum s-au creat mai multe prietenii între firme. Simțim cu toții că economia județului este mai puternică, datorită dumneavoastră și firmelor dumneavoastră! Premiem competitivitatea în afaceri. Premiem firmele care fac export. Premiem firmele care au reușit să fie prezente de 25 de ani în Topul Firmelor”, a precizat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj, Gabriel Vlăduţ, la deschiderea evenimentului.

Firma Recon a primit Trofeul Calității pentru „rezultate notabile privind managementul calității”.

Cele mai importante firme din Dolj au fost premiate în cadrul Galei Topul Firmelor

Topul Firmelor din acest an este o recunoaştere publică a celor mai performante companii din judeţul Dolj. Antreprenorii care participă la Gala Topul Firmelor au cunoscut satisfacţia succesului. Însă în spatele fiecărei afaceri de succes se află multă muncă, perseverenţă şi creativitate. Pentru topul de anul acesta s-au calificat mai multe firme să intre în locurile 1-10. Ceea ce înseamnă că mai multe societăţi au încheiat anul 2018 cu rezultate financiare bune.


Clasamentul a fost realizat pe baza unei metodologii unice la nivel naţional, ţinând cont de situaţia financiară din anul 2018, informează CCI Dolj.
Evenimentul a debutat cu festivitatea de premiere a partenerilor evenimentului. Apoi au urmat mai multe reprize de premiere a reprezentanţilor mediului de afaceri, de la cele mai importante firme din judeţ. Între etapele festivităţii de premiere au avut loc spectacole muzicale.

Reprezentanta firmei Doroș Impex a primit distincție la Topul Firmelor 2019, pentru prezenţa firmei timp de 25 de ani în Topul Firmelor (Foto: Claudiu Tudor)

1.387 de firme ocupă locurile 1-3 în top. Sunt mai multe firme premiate ca anul trecut

Pe locurile 1-10 din top s-au clasat 2.521 de firme din judeţul nostru, dintre care 1.387 de firme ocupă locurile 1-3. S-au acordat premii de excelenţă pentru firmele care s-au situat pe unul din primele trei locuri în ultimii 3 ani. Anul acesta sunt mai multe firme decât
în 2018 care s-au calificat să intre în Topul Firmelor. Ceea ce înseamnă că rezultatele financiare au fost mai bune în 2018 decât cele obţinute pentru gala anterioară (rezultatele din 2017). Anul trecut se calificaseră să intre în Topul Firmelor 2.340 de firme.

Respectivele au fost ocupantele locurilor de la 1 la 10, pe fiecare domeniu de activitate. Anul acesta au intrat mai mult cu 181 de firme. După calculele GdS, realizate în ultimii ani, anual intră în top 14-15% din numărul total de firme care au activitate şi depun bilanţuri contabile.

Reprezentanta firmei Getrix a primit distincție la Topul Firmelor 2019, pentru prezenţa firmei timp de 25 de ani în Topul Firmelor


Totodata, pe primele trei locuri in topul din 2018 s-au situat 1.320 de firme. În 2019 sunt ceva mai multe entităţi economice clasate pe locurile 1-3. Acum sunt în creştere cu 67 de firme faţă de anul trecut.
Premierea din 2019 are loc în funcţie de performanţele în afaceri obţinute în 2018.

Distincţii de excelenţă, la Topul Firmelor

Au primit distincţii de excelenţă firmele care s-au situat pe unul din primele trei locuri în ultimii 5 ani. De asemenea, cele mai longevive firme cu afaceri bune în Dolj au primit trofee de excelenţă. Acestea au fost acordate pentru firmele care s-au situat pe unul din primele trei locuri, timp de peste 10 ani.

Directorul Fiscului Regional, Mircea Pârvulețu, i-a înmânat trofeul reprezentantului firmei Legabris, pentru prezenţa acesteia timp de 25 de ani în Topul Firmelor (Foto: Claudiu Tudor)


Indicatorii folosiţi la determinarea Topului Firmelor sunt ampli şi ţin atât de activitatea de business, cât şi de utilizarea capitalului uman. Printre indicatorii luaţi în calcul se numără: cifra de afaceri netă, profitul şi rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi a capitalului angajat.


Topul este structurat pe mai multe domenii de activitate: cercetare-dezvoltare şi high-tech; industrie; agricultură, silvicultură şi pescuit; construcţii; servicii; comerţ şi turism.


În cadrul Galei din acest an, zece dintre companiile locale au fost premiate „pentru spiritul inovator şi perseverenţa cu care s-au dăruit timp de 25 de ani afacerilor, realizând astfel cu adevărat performanţă în domeniul de activitate specific”.

Gabriel Vladut a inmanat redactorului Gazetei de Sud diploma de partener media al Galei Topul Firmelor 2019 (Foto: Claudiu Tudor)

In cadrul Galei Topul Firmelor, partenerii media ai evenimentului, printre care si Gazeta de Sud, au primit diplome din partea organizatorilor.

Firme care au primit trofee de excelenţă, pentru prezenţa în top de peste 10 ani


TROFEU DE EXCELENTA (minim 10 ani):

STIL MEDIA SRL
LUTEREC IMPEX SRL
OLTEANU IGNATOVICI SRL
METALCOM SRL
ASSANI IMP-EXP SRL
CARSPEED SRL
OLTINEX SA
MOB CONFORT SRL
EUROPECA IMPEX SRL
INAS SA
DOROS IMPEX SRL
MICROCOMPUTER SERVICE SA
MOVIPLAST SRL
SOLAREX IMPEX SRL
RESTAURANT BACOLUX SRL
3 I AUTOMATIZARI SI TELECOMUNICATII SRL

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS