19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateG4Media: Analiza celei de-a doua cereri de plată din PNRR, de 3.2 miliarde euro, prelungită cu încă o lună

G4Media: Analiza celei de-a doua cereri de plată din PNRR, de 3.2 miliarde euro, prelungită cu încă o lună

Comisia Europeană a prelungit, de comun acord cu România, perioada inițială de două luni necesară pentru analiza celei de-a doua cereri de plată din PNRR, de 3.2 miliarde euro. Informația a fost transmisă pentru G4Media de oficialii Reprezentanței Comisiei Europene în România. Potrivit informațiilor G4Media, e vorba despre prelungirea cu o lună a perioadei de analiză, ceea ce înseamnă că noul termen este jumătatea lunii martie.

„La 16 decembrie 2022, România a înaintat Comisiei Europene a doua cerere de plată în valoare de 3,22 miliarde EURO, pe baza îndeplinirii a 51 de ținte și jaloane stabilite în Decizia Consiliului de punere în aplicare a PNRR. De regulă, Comisia Europenă are la dispoziție două luni pentru a evalua cererea de plată. De comun acord cu autoritățile române, perioada de evaluare a fost prelungită pentru a permite o analiză amănunțită a elementelor restante”, se arată în răspunsul transmis de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

G4Media a scris anterior că Comisia Europeană a transmis la jumătatea lunii ianuarie o scrisoare Guvernului României prin care avertizează asupra marilor restanțe în atingerea obiectivelor asumate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Potrivit acestora, principalele restanțe ale guvernului decarbonizarea (problema închiderii minelor de cărbune) și legea avertizorului de integritate, care transpune o directivă europeană într-un mod care, în interpretarea Comisiei, descurajează raportările anonime. O altă problemă ar fi anumite prevederi legate de pilonul doi de pensii (fără legătură cu reforma sistemului de pensii speciale).

Citește întreg articolul pe G4Media.

Citește și: Olguța Vasilescu: În 2022 s-au asfaltat peste 100 de străzi din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS