6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmericanii, un nou record în cumpărăturile online de Black Friday

Americanii, un nou record în cumpărăturile online de Black Friday

Campania de Black Friday din Statele Unite ale Americii a înregistrat un nou record de vânzări la capitolul online, scrie News.ro.

De cealaltă parte, un număr mic de consumatori au căutat oferte de Black Friday în magazinele fizice din marile oraşe, inclusiv New York, Los Angeles, Chicago şi alte locaţii, marcând începutul unui nou sezon al cumpărăturilor de sărbători din SUA, crucial pentru comercianţii cu amănuntul într-un mediu economic incert. Vânzările online au atins un record de 9,12 miliarde de dolari, transmite Reuters, citată de News.ro.

Mulţi cumpărători care au făcut achiziţii au spus că acestea lor au fost strategice, nu impulsive.

„Am aşteptat reduceri”, a spus Tulio Rose, în vârstă de 28 de ani, care şi-a luat un televizor cu ecran mare de la un magazin Best Buy din Los Angeles.

Aproximativ 166 de milioane de oameni plănuiau să facă cumpărături începând de joi, când a fost Ziua Recunoştinţei, şi până luni, zi supranumită ”Cyber Monday”, când sunt oferite reduceri la cumpărăturile online, potrivit Federaţiei Naţională pentru Retail, cu aproape 8 milioane mai mult decât anul trecut.

Magazinele fizice, deloc aglomerate

Magazinele fizice au fost mai puţin aglomerate decât de obicei de Black Friday. „De obicei, în această perioadă a anului, te chinui să găseşti parcare. Anul acesta, nu am avut nicio problemă în obţinerea unui loc de parcare”, a declarat Marshal Cohen, consilier şef al NPD Group Inc.

„Au loc o mulţime de cumpărături online, toată lumea caută doar să obţină ceea ce are nevoie. Nu există niciun sentiment de urgenţă”, a adăugat Cohen, pe baza verificărilor sale din magazinele din New York, New Jersey, Maryland şi Virginia.

La mall-ul American Dream din East Rutherford, New Jersey, nu existau cozi în afara magazinelor. Un angajat al Toys ‘R’ Us împărţea pliante cu o listă cu promoţiile ”door buster” de Vinerea Neagră.

Citeşte şi: Black Friday sau marea păcăleală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS