17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSoluţii optime pentru achiziţia de locuinţe în 2022, identificate în cadrul dezbaterii organizate de Magnolia Residence

Soluţii optime pentru achiziţia de locuinţe în 2022, identificate în cadrul dezbaterii organizate de Magnolia Residence

În ciuda creşterii anumitor preţuri la materialele de construcţii, vântul instabilităţii nu suflă chiar atât de puternic pe piaţa imobiliară. Este concluzia la care au ajuns dezvoltatorii proiectelor rezidenţiale Magnolia Residence, Aurel şi Mihaela Iovan, în urma mesei rotunde cu specialişti din domeniu, organizată pe 20 aprilie.

Evenimentul amreunit actori de pe piaţa imobiliară şi rezidenţială, din domeniul financiar și din domeniul juridic, care au adus în discuţie principalele provocări cu care se confruntă în acest an şi pentru a identifica soluţiile optime.
Dezvoltatorii Magnolia Residence anunţă că pot menţine preţurile la un nivel avantajos şi în 2022, iar clienţii vor fi consiliaţi şi informaţi atât în ceea ce priveşte soluţiile de finanţare, cât şi partea tehnică sau juridică.

Preţuri de 1200-1300 euro pe metru pătrat în 2022

„La eveniment au fost prezenţi principalii actori ai pieţei, de la furnizorii de materiale de construcţii, la proiectanţi, ingineri, bănci, agenţii imobiliare. Întâlnirea a fost peste aşteptările noastre. Am avut şi un invitat special, un trainer de real estate din Bucureşti, Ileana Preda, căreia îi mulţumim pentru prezenţă şi pentru profesionalism. Trainerul a stimulat interacţiunea şi dialogul între participanţi, iar oamenii au fost foarte deschişi, au socializat şi au găsit căi concrete de a lucra împreună. Am observat că oamenii îşi doresc să colaboreze şi să ofere clientului posibilitatea de a achiziţiona o locuinţă în cele mai bune condiţii”, au transmis dezvoltatorii Magnolia Residence.

În privinţa costurilor de achiziţie a unei locuinţe, aceştia spun că vor menţine preţuri competitive şi în 2022. „Ne-am făcut calculele pentru acest an şi vom avea preţuri optime pentru clienţi, pentru achiziţia de locuinţe. Preţul de vânzare porneşte de la preţul materialelor, desigur, dar pentru locuinţele date în folosinţă vom păstra un preţ de 1200 euro/mp pentru cele de la Magnolia Metro, iar pentru Magnolia Panoramic, de 1300 euro/mp. Diferenţa vine din preţul terenului, altfel construcţiile noastre sunt aceleaşi”.

Colaborări cu agenţiile imobiliare

La discuţia din 20 aprilie au fost prezenţi reprezentanţii mai multor agenţii imobiliare, cu care dezvoltatorii proiectelor rezidenţiale Magnolia îşi propun să consolideze relaţiile de colaborare.

O contribuţie valoroasă la masa rotundă au adus şi discuţiile cu specialiştii din domeniul bancar, cu ajutorul cărora au fost identificate soluţii avantajoase de creditare pentru clienţi.

„Ce se întâmplă acum cu tendinţa de creştere a indicelui ROBOR creează îngrijorare în rândul clienţilor, dar există soluţii foarte bune pe piaţă. Sunt bănci care oferă dobânzi scăzute în continuare. Consiliem clienţii să nu intre în prima bancă, ci să evalueze piaţa, pentru că există opţiuni atractive. Sunt bănci care practică o marjă de 2,3% plus indicele IRCC la dobânzile variabile sau dobânzi fixe de 5,3 sau 5,6% pe an. Un instrument foarte bun este dobânda fixă la creditele de achizitie locuinta, pe care noi o recomandăm. 5-7 ani clientul stă liniştit, pentru că rata sa nu e influenţată de indici din piaţă”, transmit reprezentanţii Magnolia Residence.

Aceştia spun că au identificat oportunităţi pentru a le oferi costuri optime clienţilor, dar şi consiliere din partea specialiştilor, astfel încât vor putea discuta şi cu oameni pe partea tehnică, juridică, financiară.
„Asigurăm siguranţă, predictibilitate, costuri corecte, orientare pentru soluţii de finanţare eficiente. Evenimentul a fost constructiv atât pentru noi, cât mai ales pentru clienţii care vor beneficia de soluţiile pe care le-am găsit în acest cadru”, spun dezvoltatorii Magnolia Residence.

Pentru mai multe detalii privind proiectele Magnolia, accesaţi www.magnolia-panoramic.ro sau pagina de Facebook Magnolia Residence.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS