4.8 C
Craiova
vineri, 16 aprilie, 2021
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Acestea sunt cele mai frecvente afecțiuni din zona dermatologie, oftalmologie și ORL!

Acestea sunt cele mai frecvente afecțiuni din zona dermatologie, oftalmologie și ORL!

Indiferent de anotimp, există 3 afecțiuni medicale care sunt foarte des întâlnite atât în rândul pacienților adulți, cât și al copiilor. Acestea sunt sinuzitele, sindromul ochiului uscat și rozaceea. Toate aceste afecțiuni au tratament, important este să mergi la un consult de specialitate pentru a putea scăpa de simptomele supărătoare.

Sinuzitele

Frecvent întâlnite ca afecțiuni în rândul adulților, sinuzitele apar în urma inflamației mucoasei sinusurilor. Printre simptomele specifice acestui tip de acțiune se numără secrețiile purulente, dureri de cap și senzația de pulsație la nivelul obrajilor. Sinuzita poate crea o mare stare de disconfort pacienților prin intensitatea simptomelor. Din fericire, există metode eficiente de tratament pentru această afecțiune din zona ORL. Cel mai important este ca atunci când observi manifestarea simptomelor, să te programezi pentru un consult de specialitate. În urma consultului, medicul îți poate recomanda soluții eficiente de tratament. În general, tratamentul durează 10 zile.

Rozaceea

Dacă ai observat că tenul tău are o tentă roșiatică, este foarte posibil să suferi de rozacee, una dintre cele mai frecvente afecțiuni dermatologice. Aceasta apare foarte des la femei și afectează în principal zona central a feței. Printre simptomele specifice ale acesteia se numără vasele de sânge vizibile și roșeaţa permanentă sau intermitentă. Rozaceea apare după vârsta de 30 de ani, în general, și afectează persoanele cu ten foarte deschis la culoare.

Cauzele care duc la apariția rozaceei sunt multiple, iar printre acestea se numără factorii genetici și cei de mediu, precum și stresul, fumatul sau alte medicamente.

Rozaceea poate fi tratată, în general, prin medicamente atopice și antibiotice orale. Pentru această însă, este nevoie de un consult dermatologic de specialitate. Programează-te acum la Centrul Medical Phoenix, dacă vrei să scapi de simptomele supărătoare.

Sindromul ochiului uscat

Această afecțiune este oftalmologică și poate fi tratată foarte simplu. Înainte de a o trata, trebuie să știi cum se manifestă. Sindromul de ochi uscat apare după ce petreci foarte mult timp în fața calculatorului sau a ecranului TV și poate fi definită prin senzația de ”nisip în ochi”. Treptat, se poate instala și durerea, precum și oboseala, care duc la apariția leziunilor minore.

Sindromul ochiului uscat apare în general la persoanele în vârstă, dar poate apărea și la pacienții mai tineri, care prin natura meseriei își petrec foarte mult timp în fața calculatorului.

Dacă ai aceste simptome, îți recomandăm un consult oftalmologic, primul pas înspre ameliorarea simptomelor.

În cadrul Centrului Medical Phoenix, cele trei specialități medicale sunt în regim CAS. Dacă ai afecțiuni ce țin de oftalmologie, dermatologie, ORL, te așteptăm în sediile noastre pentru a beneficia de cele mai eficiente planuri de tratament.

De asemenea, te anunțăm că în cadrul Centrului Medical Phoenix există și servicii în regim plată, precum hematologie, ecografii cervico cerebrale, precum și teste de efort. Toate aceste servicii te ajută să îți recapeți starea de sănătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscopul de weekend

BerbecEste bine să te ocupi numai de planurile dumneavoastră...

ȘTIRI GdS

Proiect finanțat prin Măsura 2 „Granturi pentru capital de...

SC REMAT DOLJ SRL anunta lansarea proiectul cu titlul ” Granturi pentru capital de lucru acordate beneficiarilor IMM-uri cu activitate economică în unul din domeniile de...

Cresterea competitivitatii firmei DANIELA ROBIS TRANS SRL prin achizitia...

Cod SMIS: 134690; Societatea DANIELA ROBIS TRANS SRL anunta deschiderea etapei de implementare a proiectului cu titlul “ Cresterea competitivitatii firmei DANIELA ROBIS TRANS SRL...

Mai multe locuri ATI Covid în Dolj. Toate, ocupate

De câteva zile, a crescut numărul locurilor la terapie intensivă din judeţul Dolj, după ce Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Victor Babeş" a mai...

Coronavirus Europa: Ponderea persoanelor de peste 80 de ani...

Ponderea persoanelor de peste 80 de ani care mor de Covid-19 a scăzut în Europa la cel mai scăzut nivel de la debutul pandemiei,...

Vaccinarea cu AstraZeneca se poate face și fără programare...

Oricine dorește să se vaccineze cu serul produs de Vaxzevria (AstraZeneca) o poate face chiar dacă are sau nu programare. Măsura intră în vigoare...

Ministerul Sănătății cumpără 4,2 milioane de doze suplimentare de...

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, un memorandum prin care Ministerul Sănătății primește aprobarea pentru a achiziționa peste 4,2 milioane de doze suplimentare...