12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCe impact are Ford Puma la nivel european

Ce impact are Ford Puma la nivel european

Producția de mașini în România a crescut, în iulie și august cu 9,6% față de aceeași perioada din 2019. Potrivit statisticilor europene, vânzările de Ford Puma la nivel european au ajuns la peste 13.000 de unități pe lună.

Pandemia a redus producția de mașini în România și a diminuat cererea în Europa, în prima parte a anului 2020. Însă cifrele arată o ușoară revenire a cererii pe plan european, în lunile iulie și august. Această revenire se transpune în creșterea producției interne de autovehicule pe cele două luni în care s-a dezmorțit și cererea la nivel european.

La nivelul întregii țări, producția de autovehicule s-a diminuat considerabil în 2020, față de 2019.

“Pe primele 8 luni din 2020, producția totală de autoturisme în România se ridică la 247.029 unități, în scădere cu – 22.15% față de perioada similară din 2019, respectiv 317.659 unități “, potrivit Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). Asociația a contabilizat producția celor doi producători auto din România, Ford și Dacia. Dacă producția a fost diminuată cu peste 22% rezultă că cererea de mașini a fost diminuată cu un procent similar. Declinul s-a înregistrat în prima parte a anului, când au fost oprite temporar fabricile producătorilor auto.

Totuși, veștile sunt îmbucurătoare pentru partea a doua a anului. În lunile iulie și august, producția de mașini și-a mai revenit. A fost chiar mai mare decât în aceeași perioadă din 2019. ACAROM informează că în cele două luni menționate, producția de mașini a crescut cu 9,6% față de aceeași perioada a anului 2019. Dacă se produce mai mult, înseamnă că, în mod logic, sunt vânzări mai mari pe piețele europene, acolo unde ajunge cea mai mare parte a producției auto de la noi.

Câte mașini a produs Ford la Craiova

Potrivit aceleiași surse, de la începutul anului 2020 până la începutul lunii septembrie, Ford a produs la Craiova 101.674 de mașini. ACAROM a cumulat producția de vehicule EcoSport, cu cea a vehiculelor Ford Puma.

Pe lunile iulie și august, au fost fabricate la Craiova 26.118 autovehicule, informează ACAROM. Dacă facem o medie, în iulie și august s-au produs câte 13.059 de vehicule pe lună.

La Craiova, Ford a introdus cel de-al treilea schimb de lucru în uzină, în partea a doua a lunii iunie. Pe aceeași linie de producție se asamblează atât Ford EcoSport, cât și Ford Puma.

Ce spun statisticile europene despre vânzările Ford Puma

Datele statistice oficiale care indică vânzările pe piața europeană ale fiecărui model arată cum a evoluat Ford Puma anul acesta. Lansată la începutul acestui an pe piață, Ford Puma s-a vândut, în ianuarie-iulie 49.276 de exemplare. De la 1.800 de vehicule pe luna, vândute în plină pandemie (în aprilie), Ford Puma a juns la vânzări de 13.121 de unități în iulie. Acestea urcaseră în iulie de la 10.099 unități vândute în iunie.

Dacă și în august s-a menținut tendința de vânzare în jurul a 13.000 de unități, rezultă că la Craiova s-au fabricat mai multe mașini Puma decât EcoSport. Calculul rezultă din analiza datelor publicate de ACAROM și vânzările pe plan european ale fiecărui model.

Potrivit www.carsalesbase.com , pe piața europeană au fost vândute și 33.973 de mașini Ford EcoSport, fabricate tot la Craiova. În total, 83.249 de mașini produse la Craiova au fost comercializate pe piața europeană. Un calcul valoric realizat de GdS arată că la o medie de 15.000 de euro pe o mașină, Ford ar fi vândut pe primele șapte luni mașini în valoare de 1,248 miliarde de euro. Dacă luăm în calcul producția totală de la Craiova, pe opt luni, anunțată de ACAROM si dacă presupunem că s-au vândut toate aceste mașini, atunci valoarea producției ar fi de 1,525 miliarde de euro.

În ce țări se vinde Ford Puma

Cea mai mare piață de desfacere pentru vehiculul hibrid produs la Craiova o constituie marile state europene.

„Ford Craiova exportă în toate țările în care exportă și înainte de pandemie – peste 50 de piețe din întreaga lume. (…) Principalele noastre piețe europene sunt Marea Britanie, Germania, Italia, Spania și Franța”, a informat Ford, în luna mai a acestui an, la solicitarea GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS