16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFord pregătește reluarea producției pe 4 mai la Craiova, dar nu confirmă oficial

Ford pregătește reluarea producției pe 4 mai la Craiova, dar nu confirmă oficial

Producătorul auto din Craiova și-a rechemat o parte dintre angajați la fabrică de pe data de 27 aprilie, iar o altă parte, de pe 4 mai. Cu toate că angajații știu că pe 4 mai ar reîncepe producția de mașini și motoare la Craiova, Ford nu confirmă oficial reluarea activității la acea dată.

Ford Craiova își recheamă la muncă o parte a angajaților, începând cu 27 aprilie. Este vorba despre o parte dintre angajații mai multor secții, care ar avea rol să pregătească începerea producției. O altă parte a angajaților, printre care și unii dintre cei de la Montaj General, au fost chemați la fabrică pe 4 mai.

Potrivit unor surse din fabrică, salariații au fost informați că producția ar putea fi reluată pe 4 mai, fără să existe o certitudine a acestei date.


Ford Craiova, în stand-by


La nivel oficial, Ford nu confirmă data de 4 mai ca fiind dată certă de începere a producției. Dar nici nu o infirmă. Cea mai mare parte a angajaților Ford Craiova se află în şomaj tehnic. Peste 5.600 de angajați au intrat în șomaj tehnic, în partea a doua a lunii martie. Fabrica are peste 6.200 de angajați. Au continuat lucrul la fabrică doar anumite categorii de angajați.

Printre aceștia au fost și persoane încadrate ca ucenici la Ford Craiova. Pe 19 martie, Ford a oprit producția în uzina de la Craiova. Inițial, oprirea fusese anunțată pentru câteva săptămâni. Pe 3 aprilie, Ford Europa a anunțat că oprește temporar producția în toate unitățile din Europa, până „cel puțin“ pe 4 mai. Compania lăsase să se înțeleagă, atunci, că există posibilitatea de prelungire a acestui termen.


Ford a oprit unitățile de producție din Europa, la începutul lunii


„Suspendarea temporară a producției fabricilor Ford la nivel european se prelungește până cel puțin pe data de 4 mai. Decizia de suspendare temporară continuă să se aplice pentru majoritatea unităților de producție vehicule și motoare ale Ford la nivel european.

Anunțul vine după ce, pe 17 martie, Ford a decis suspendarea producției timp de câteva săptămâni, în funcție de evoluția pandemiei, de restricțiile naționale, de constrângerile furnizorilor și de capacitatea rețelei noastre de distribuitori de a opera. Ford și angajații săi continuă să se implice în numeroase acțiuni de sprijinire a comunităților din Europa, contribuind la reducerea răspândirii COVID-19“, informa compania la începutul lunii aprilie.

Anunțul de pe 3 aprilie a venit după ce, anterior, compania Ford anunțase că producția va fi suspendată temporar, începând cu 19 martie, pentru o perioadă de câteva săptămâni, în principalele sale unități de producție din Europa (Saarlouis și Koln, Germania; Valencia, Spania și Craiova, România), iar producția de motoare de la fabricile din Bridgend și Dagenham (Marea Britanie) a fost oprită începând cu 23 martie. În ceea ce privește fabrica Ford din Valencia (Spania), aceasta va avea activitatea suspendată temporar până cel puțin pe 27 aprilie, informa compania la începutul lunii.

„Informații suplimentare despre planurile de repornire a producției vor fi comunicate pe măsură ce planurile sunt confirmate“, informase Ford pe 3 aprilie.

Până la ora redactării acestui articol, Ford nu a comunicat alte date oficiale decât cele anunțate anterior.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS