20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Fabricile Ford din Europa raman inchise pana pe 4 mai

Fabricile Ford din Europa raman inchise pana pe 4 mai

Fabricile Ford din Europa raman inchise o perioada mai lunga. Si in fabrica Ford Craiova productia ramane sistata.

Ford a confirmat astăzi prelungirea deciziei de suspendare temporară a producției de vehicule și motoare în majoritatea fabricilor sale europene până cel puțin pe data de 4 mai, informeaza Ford Europa, printr-un comunicat. Anunțul vine după ce anterior, compania Ford anunțase că producția va fi suspendată temporar, începând cu data de 19 martie. Suspendarea era pentru o perioadă de câteva săptămâni, în principalele sale unități de producție din Europa (Saarlouis și Koln, Germania; Valencia, Spania și Craiova, România). Din fabrica din Craiova au fost trimisi in somaj tehnic aproximativ 5.600 dintre angajatii comoaniei. Dintr-un trotal de peste 6.000 de persoane. Ford mai anuntase initial ca producția de motoare de la fabricile din Bridgend și Dagenham (Marea Britanie) va fi oprită începând cu data de 23 martie.

Fabrica din Valencia va fi oprita pana la 27 aprilie, cel putin

În ceea ce privește fabrica Ford din Valencia (Spania) aceasta va avea activitatea suspendată temporar până cel puțin pe 27 aprilie. „Este important să oferim angajaților noștri cât mai multă claritate cu privire la modul în care este de așteptat ca această perioadă să continue”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa. „Sperăm că situația se va îmbunătăți în luna următoare. Totuși, planurile noastre de repornire a operațiunilor vor continua să depindă de condițiile și directivele impuse de guvernele naționale”.

Cand va reporni Ford productia

Planurile de repornire a producției Ford depind în mare măsură de situația din săptămânile următoare legată de COVID-19. Depind de restricțiile naționale în vigoare la acel moment, de constrângerile furnizorilor și de capacitatea rețelei noastre de distribuitori de a opera.

Planul de „revenire la muncă” al companiei va cuprinde, de asemenea, măsuri adecvate privind distanțarea socială și alte protocoale de sănătate și de securitate, necesare pentru a proteja forța de muncă. Vor continua acțiunile implementate pentru angajații care sprijină producția, precum și pentru cei care îndeplinesc în continuare roluri importante în afara ariei de producție, care lucrează de acasă. În același timp, Ford și angajații săi sunt angrenați în numeroase acțiuni în toată Europa, pentru a contribui la reducerea răspândirii coronavirusului (COVID19), prin sprijinirea inițiativelor naționale și a activităților orientate spre comunitate.

Angajati ai Ford ajuta la fabricarea de echipamente medicale

Acestea variază de la fabricarea de echipamente medicale, precum măști și ventilatoare. Până la furnizarea de paturi de campare pentru personalul medical. Precum și donarea de vehicule pentru o serie de utilizări. Inclusiv asigurarea serviciilor medicale critice, livrări de alimente și transportul de urgență. De asemenea, compania derulează parteneriate cu diverse ONG-uri, pentru a oferi sprijin comunităților locale din toată Europa. Ford Fund a anunțat săptămâna aceasta deschiderea unui site de donații din partea angajaților Ford. De donatii ar urma să beneficieze organizațiile caritabile din șase piețe europene. În plus față de suspendarea producției din fabricile sale, multe alte operațiuni Ford în Europa au fost întrerupte în acest moment. Cu excepția unui număr mic de activități critice pentru afacere. Informații suplimentare despre planurile de repornire a producției vor fi comunicate pe măsură ce planurile sunt confirmate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Spitalul Judeţean din Suceava s-a redeschis cu sectoare non-COVID

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat deja...

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...