Acasă Actualitate Ford opreşte producţia la Craiova aproape trei săptămâni

Ford opreşte producţia la Craiova aproape trei săptămâni

-

Producătorul auto Ford va relua producţia de maşini pe data de 12 septembrie.

Fabrica de autovehicule din Craiova intră în remont general, la finele lunii august. Ultima zi de lucru a uzinei Ford va fi data de 23 august, urmând ca, din 26 august, majoritatea angajaţilor să rămână acasă. Vor fi prezenţi doar unii angajaţi care se ocupă de menţinerea liniilor de producţie şi de alte aspecte tehnice. Perioada de remont general există în fiecare an la Ford, se schimbă doar datele calendaristice în care uzina este închisă.


Compania informează că va relua activitatea în fabrica din Craiova pe data de 12 septembrie. Ceea ce înseamnă că cei mai mulţi dintre angajaţi vor fi liberi aproape trei săptămâni calendaristice. La secţia de autovehicule de la uzina auto se lucrează în două schimburi. În intervalul 26 august – 11 septembrie fabrica nu va produce. 

Cât produce Ford la Craiova

Ford produce la Craiova modelul EcoSport, care se vinde pe piaţa europeană. Compania nu precizează care este cadenţa de producţie, însă este cunoscut faptul că cea mai mare parte a producţiei merge la export. Potrivit datelor de pe un site specializat de vânzări pe piaţa europeană, în luna iunie s-au vândut în Europa 11.554 unităţi de Ford EcoSport. Un calcul matematic ne arată că, în acea lună, s-au produs circa 525 de maşini pe zi în uzina Ford din Craiova. În cele 13 zile lucrătoare în care fabrica va fi în remont general, nu se vor produce aproximativ 6.825 de maşini.

Se pregăteşte producţia noului model, Puma

Când va relua producţia în septembrie, Ford va amplifica pregătirile pentru producerea noului model. Producătorul de autovehicule a anunţat anul acesta că pe finalul lui 2019 va începe producţia unui nou model, Ford Puma. Va fi prima maşină hibrid (concret mild-hibrid) care se produce în România. 
Compania nu a anunţat o dată exactă a lansării producţiei noului model.

Ramona OLARU
Ramona OLARU
Lucrează din 2001 în mass-media şi consideră că cel mai important lucru în această meserie este corectitudinea. Jurnalist specializat pe domeniul economico-financiar, își călăuzește pașii după motto-ul „În afaceri, ca și în viață, trebuie să fii fair-play. Doar în acest fel câștigi cu adevărat!”

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.