10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFondul Național de Garantare a Creditelor simplifică procesul de garantare prin digitalizarea etapelor de evaluare

Fondul Național de Garantare a Creditelor simplifică procesul de garantare prin digitalizarea etapelor de evaluare

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM–uri (FNGCIMM) lansează o serie de facilități destinate beneficiarilor garanțiilor emise – persoane fizice sau juridice eligibile pentru diferite forme de finanțare garantată.

Începând de vineri, 20 octombrie, odată cu intrarea în vigoare a Ordinului Ministerului Finanțelor Publice nr. 2644/29.09.2017, FNGCIMM acceptă extrasele de Carte Funciară în format electronic, obținute de beneficiari prin solicitarea on-line de la Agenția Naționala de Cadastru și Publicitate Imobiliară, simplificând major procesul de solicitare a garanției. De asemenea, venind în sprijinul IMM-urilor, FNGCIMM poate procesa direct Certificatele de Atestare Fiscală emise de ANAF în format electronic. Alături de interogarea în timp real a bazelor de date agregate, noua facilitate contribuie la reducerea numărului de documente solicitate antreprenorilor în vederea acordării garanției.

Proiectul de simplificare a proceselor de acordare a garanțiilor, atât către persoanele fizice, în cadrul Programului Prima Casă, cât și către persoanele juridice care solicită o formă de finanțare băncilor partenere are drept obiectiv optimizarea duratei de procesare a documentelor și, implicit, îmbunătățirea calității serviciilor oferite de FNGCIMM tuturor categoriilor de beneficiari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS