10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSlujbe nemţeşti pentru români

Slujbe nemţeşti pentru români

Germania pune la dispoziţia românilor calificaţi în domeniul hotelier-gastronomic 69 de locuri de muncă. Angajatorii nemţi caută muncitori specializaţi pentru: 18 posturi de bucătar, șase de manager restaurant şi oferă câte 15 locuri ca recepţioner, ospătar/ personal servire clienţi şi ajutor în industria gastronomiei de sistem – McDonald’s şi Burger King. Salariul variază între 1.400 şi 2.200 de euro, iar cei interesaţi au nevoie de calificare profesională. Li se mai cere experienţă în domeniu şi cunoştinţe medii sau foarte bune de germană. Viitorii recepţioneri sau manageri de restaurant trebuie să stăpânească germana excelent şi engleza la nivel mediu.
Înscrierea solicitanților se face prin intermediul Consilierului EURES al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj. După înregistrare, oamenii vor primi o invitaţie, iar selecţia va avea loc la Braşov, între 27 şi 28 august 2014. Angajarea începe în septembrie. Contractul durează între șase luni şi un an, dar se poate prelungi la dorinţa antreprenorului.
„Cei acceptaţi vor lucra 40 de ore săptămânal, în weekend şi de sărbătorile legale. Cazarea şi întreţinerea sunt gratuite sau contracost, în funcţie de alegerea angajatorului“, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM, Alina Ghercioiu. Persoanele care vor să se înscrie au nevoie de copia unui act de identitate sau a pașaportului. Trebuie să-și realizeze CV-ul după modelul Europass, cu fotografie și în limba germană, să aducă un cazier judiciar cu valabilitate de o jumătate de an, din care să se vadă că nu au antecedente penale. Ultimul document necesar este adeverința de la medicul de familie, cu mențiunea „apt pentru muncă“.
Germania este a treia opțiune pentru românii care migrează, dupa Italia și Spania, potrivit Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) România. Circa 260.000 de români lucrează în această țară.
Nicușor Gavrilă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS