11.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriNew York Times: Dacia - cea mai tare maşină din Europa în 2013

New York Times: Dacia – cea mai tare maşină din Europa în 2013

Cel mai tare automobil anul acesta în Europa nu este BMW, Mercedes Benz sau Benthley. Este brandul ieftin al Renault, Dacia, născut în România”, o maşină practică şi fără fiţe, scriu jurnaliştii de la New York Times, citaţi de evz.ro.
Vânzările de autoturisme Dacia în Uniunea Europeană au crescut cu 31,1%, până la 24.600 de unităţi, în luna noiembrie. În primele 11 luni vânzările Dacia au depăşit 260.000 de unităţi, înregistrând o creştere de 21,1%, ceea ce o clasează pe primul loc în Europa. „Un loc neaşteptat pentru Dacia, o marcă din fostul bloc sovietic, relansată abia în 2004”, conform New York Times.
Dacia poate fi considerată îngrozitoare de către o persoană care conduce Mercedes sau BMW, dar este o maşină de nădejde pentru cei care vor să se deplaseze între punctul A şi punctul B: „este o tehnologie simplă, de încredere şi, pe deasupra, ai şi o garanţie de trei ani”. „Este tot ceea ceea ce-ţi trebuie”, explică Jens Schattner, analist Macquarie, Frankfurt, scrie New York Times.
Arnaud Deboeuf, responsabilul pentru Programul Entry al grupului Renault (programul în cadrul căruia sunt dezvoltate autovehiculele Dacia), recunoaşte că este vorba despre avantajul oferit de criză, dar spune că a mai apărut un element care a contribuit la succesul Dacia: „A avut loc o schimbare de atitudine în rândul consumatorilor europeni; acum, oamenii nu mai vor să cheltuiască mult pe o maşină”, a explicat Arnaud Deboeuf, citat de NYT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS