29 C
Craiova
vineri, 14 august, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Comisiile parlamentare au început avizarea bugetelor ministerelor

Comisiile parlamentare au început avizarea bugetelor ministerelor

Comisiile parlamentare au început astăzi avizarea bugetelor ministerelor pentru anul 2014, informează Mediafax.ro. Premierul Victor Ponta a anunţat că parlamentarii Uniunii Social-Liberale (USL) vor rămâne în Bucureşti şi vor lucra la Parlament până când proiectul de buget pentru anul viitor este aprobat final şi promulgat.

Comisiile pentru Afaceri Externe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat, cu unanimitate de voturi, fără amendamente, proiectul de buget pentru 2014 al Ministerului Afacerilor Externe – în cuantum de 673,3 milioane lei, mai mic cu 3,95% faţă de anul în curs.

Comisiile pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat, cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar un vot „împotrivă”, proiectul de buget al ministerului Fondurilor Europene, pentru anul 2014 – de 166,378 milioane de lei, cu 11,4% mai mare faţă de cel din acest an. Împotriva proiectului a votat Preşedintele Comisiei de Afaceri Europene din Senat, Anca Boagiu (PDL). Proiectul de buget al Ministerului Fondurilor Europene nu a înregistrat amendamente depuse.

Comisiile juridice au avizat favorabil bugetul Ministerului Justiţiei pentru anul 2014, cu majoritatea voturilor celor prezenţi la şedinţă, fiind înregistrate două voturi „împotrivă” şi o abţinere. Bugetul propus pentru acest minister în anul 2014 este de 2,55 miliarde lei, mai mic decât cel din 2013, de 2,65 miliarde lei.

Comisiile juridice ale celor două Camere au avizat favorabil bugetele Ministerului Public, Consiliului Superior al Magistraturii, Curţii Constituţionale, Autorităţii Naţionale pentru Prelucrarea Datelor Personale, în variantele propuse de Guvern. Bugetele celor patru instituţii au fost aprobate cu majoritate de voturi, la fiecare dintre acestea fiind înregistrată o singură abţinere. Conform proiectului, bugetul Ministerului Public este de 689,7 milioane lei (faţă de 731,7 milioane lei în 2013), cel al Curţii Constituţionale – 14,69 milioane lei (faţă de 14,58 milioane lei), cel al Consiliului Superior al Magistraturii – 98,7 milioane lei (faţă de 105,2 milioane lei).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Mexicul prelungește închiderea frontierei cu SUA până la 21...

Măsura de închidere a frontierei Mexicului, de...

ȘTIRI GdS

ROBOR este în scădere. Ce se întâmplă cu ratele...

Persoanele care au contractat credite prin programul Prima Casă înainte de mai 2019 vor putea beneficia, în perioada următoare, de scăderea dobânzii lunare, dacă ROBOR își continuă scăderea.

Condiţii mai bune pentru cetăţenii din Greceşti

În comuna Greceşti, investiţiile din mandatul prezent al primarului Marcel Corîci s-au desfăşurat în domenii diverse, în vederea dezvoltării în mod consistent,...

Strategie solidă a primăriei pentru dezvoltarea comunei Malu Mare

Comuna Malu Mare este una dintre cele mai dezvoltate comune din proximitatea Craiovei. În ultimii ani, localitatea a cunoscut o evoluție accelerată...

Primăria Craiova pregătește sportivilor un obiectiv unic în România

Panteonul atletismului se mută în Bănie, care își întregește baza sportivă cu una dintre cele mai frumoase arene din țară: stadionul de...

Derulare proiect „DEZVOLTAREA DURABILĂ A FIRMEI DATA ADVERTISING ...

DATA ADVERTISING SYSTEM SERVICE SRL, cu sediul în Municipiul Craiova, Str. TRAIAN DEMETRESCU nr. 23, județul Dolj,...

Calificări profesionale de viitor la Colegiul Universitar Spiru Haret...

Colegiul Universitar Spiru Haret, filiala din Craiova, organizează admitere în domeniul SANITAR şi la specializarea DETECTIV PARTICULAR până la data de 31...