Acasă Bani & Afaceri Comisiile parlamentare au început avizarea bugetelor ministerelor

Comisiile parlamentare au început avizarea bugetelor ministerelor

-

Comisiile parlamentare au început astăzi avizarea bugetelor ministerelor pentru anul 2014, informează Mediafax.ro. Premierul Victor Ponta a anunţat că parlamentarii Uniunii Social-Liberale (USL) vor rămâne în Bucureşti şi vor lucra la Parlament până când proiectul de buget pentru anul viitor este aprobat final şi promulgat.

Comisiile pentru Afaceri Externe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat, cu unanimitate de voturi, fără amendamente, proiectul de buget pentru 2014 al Ministerului Afacerilor Externe – în cuantum de 673,3 milioane lei, mai mic cu 3,95% faţă de anul în curs.

Comisiile pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat, cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar un vot „împotrivă”, proiectul de buget al ministerului Fondurilor Europene, pentru anul 2014 – de 166,378 milioane de lei, cu 11,4% mai mare faţă de cel din acest an. Împotriva proiectului a votat Preşedintele Comisiei de Afaceri Europene din Senat, Anca Boagiu (PDL). Proiectul de buget al Ministerului Fondurilor Europene nu a înregistrat amendamente depuse.

Comisiile juridice au avizat favorabil bugetul Ministerului Justiţiei pentru anul 2014, cu majoritatea voturilor celor prezenţi la şedinţă, fiind înregistrate două voturi „împotrivă” şi o abţinere. Bugetul propus pentru acest minister în anul 2014 este de 2,55 miliarde lei, mai mic decât cel din 2013, de 2,65 miliarde lei.

Comisiile juridice ale celor două Camere au avizat favorabil bugetele Ministerului Public, Consiliului Superior al Magistraturii, Curţii Constituţionale, Autorităţii Naţionale pentru Prelucrarea Datelor Personale, în variantele propuse de Guvern. Bugetele celor patru instituţii au fost aprobate cu majoritate de voturi, la fiecare dintre acestea fiind înregistrată o singură abţinere. Conform proiectului, bugetul Ministerului Public este de 689,7 milioane lei (faţă de 731,7 milioane lei în 2013), cel al Curţii Constituţionale – 14,69 milioane lei (faţă de 14,58 milioane lei), cel al Consiliului Superior al Magistraturii – 98,7 milioane lei (faţă de 105,2 milioane lei).

ȘTIRI VIDEO GdS