22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCompania rusă Oil Gas Trade şi-a făcut publică intenţia de a cumpăra combinatul vâlcean Oltchim

Compania rusă Oil Gas Trade şi-a făcut publică intenţia de a cumpăra combinatul vâlcean Oltchim

Reprezentantul companiei ruseşti Oil Gas Trade (OGT), Florin Rozescu, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că societatea pe care o reprezintă este gata să preia combinatul vâlcean Oltchim II, în momentul în care va fi scos la privatizare, informează Agerpres.ro. „Aşteptăm crearea acestui Oltchim II, suntem în bune relaţii cu administratorii judiciari şi suntem gata pentru preluarea combinatului. Oil Gas Trade este o companie deţinută de două persoane fizice. Nu este nicio companie mare în spatele acestei companii cum s-a vehiculat în presă că ar fi Gazprom. OGT începând din 2002 a fost un trader pentru ţiţei. A cumpărat două rafinării care rafinează ţiţei. Pe lângă aceste rafinării OGT-ul mai deţine şi fabrici de medicamente. OGT mai are şi uleiuri şi este unul din cei mai mari distribuitori de uleiuri din Rusia. (…) Am prezentat şi scrisorile din partea băncilor, ni s-au cerut două, noi am adus trei. Una dintre scrisori de recomandare este de la Banca Centrală a Rusiei. Iar ca să primeşti o scrisoare de recomandare de la Banca Centrală a Rusiei trebuie să exişti pe piaţă altfel nu primeşti aşa ceva”, a spus reprezentantul pentru România al celor de la OGT.

Acesta a adăugat că interesul pentru combinatul vâlcean a apărut în luna iunie, când reprezentanţii societăţii au înaintat o scrisoare către fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, după care la 1 august au vizitat combinatul Oltchim împreună cu unul dintre proprietari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS