12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGuvernul a alocat banii de şomaj, încep disponibilizările

Guvernul a alocat banii de şomaj, încep disponibilizările

Poşta Română, compania Electrocentrale Grup şi societăţile de producere a agentului termic din Brăila, Oneşti, Suceava şi Bacău vor începe procedura de disponibilizare de angajaţi, operaţiune posibilă după ce guvernul a avizat, miercuri, alocarea fondurilor pentru achitarea venitului de completare.
Printr-un set de hotărâri aprobate în şedinţa de miercuri, guvernul a dispus alocarea din bugetul asigurărilor pentru şomaj a fondurilor destinate plăţii în acest an a venitului de completare pentru persoanele disponibilizate la aceste societăţi.
Astfel, pentru angajaţii care vor fi disponibilizaţi de la Poşta Română au fost alocate 7,4 milioane de lei, iar pentru Termica Suceava au fost aprobate 1,7 milioane de lei.
Pentru CET Brăila au fost alocate 814.000 de lei, pentru Termon Oneşti au fost acordate 216.000 de lei, pentru Electrocentrale Grup au fost aprobate 225.000 de lei, iar pentru CET Bacău au fost alocate 264.000 de lei, tot pentru plata venitului de completare.
Conform planurilor de disponibilizare aprobate anterior la nivelul societăţilor, Poşta Română va renunţa la 3.650 de angajaţi începând cu luna septembrie (dintr-un total de 32.887 de salariaţi), CET Brăila, la 140 de angajaţi, Termon Oneşti, la 37 de angajaţi, Termica Suceava, la 295 angajaţi, CET Bacău, la 104 angajaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS