7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDisponibilizări la Hidroelectrica după Paşte

Disponibilizări la Hidroelectrica după Paşte

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a anunţat, vineri, la Sibiu, că, imediat după Paşte, între 100 şi 150 de angajaţi ai societăţii din sectorul TESA vor fi disponibilizaţi, aceştia primind între cinci şi 12 salarii compensatorii, conform Mediafax.
„Procesul de disponibilizare la Hidroelectrica va continua. Va urma un val doi de disponibilizări, după Paşti. Administratorul judiciar va încerca să corecteze acele erori ale directorilor din primul val pentru că, în continuare, pe anumite paliere şi în special din zona TESA, sunt servicii supradimensionate. Şi mă refer aici la financiar-contabilitate, resurse umane sau IT. În continuare, ponderea TESA în numărul de salariaţi este de circa 33 la sută, ceea ce, din punctul meu de vedere, este inadmisibil” , a afirmat Remus Borza.
Întrebat dacă personalul disponibilizat după Paşte va fi şi din alte structuri, în afară de TESA, Borza a negat.
Administratorul judiciar al Hidroelectrica a precizat că vor exista şi alte disponibilizări, însă data exactă a acestora nu a fost stabilită.

Borza a afirmat că vor mai pleca circa cinci sute de oameni de la Hidroserv-uri, odată cu eficientizarea şi tehnologizarea acestora, etapă care va avea loc în perioada următoare, dar şi aproximativ trei sute de angajaţi de la microhidrocentrale, odată cu vânzarea acestora, proces care va debuta în vară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS