22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCe loc credeţi că ocupă Doljul pe ţară după salariul net?

Ce loc credeţi că ocupă Doljul pe ţară după salariul net?

Câştigul salarial mediu net în luna octombrie a acestui, la nivelul Doljului, a fost de 1.402 lei, informează Direcţia Regională de Statistică Dolj. Pe principalele ramuri de activitate s-au înregistrat următoarele niveluri ale salariilor: 1.576 de lei în industrie şi construcţii, 1.335 de lei în servicii şi 1.038 de lei în agricultură, vânătoare şi servicii anexe. Statistica mai spune că tot în luna octombrie câştigul salarial mediu brut a fost de 1.942 de lei de persoană. Câştiguri peste media judeţului au realizat salariaţii din industrie şi construcţii (2.179 de lei), iar sub media judeţului salariaţii din servicii (1.852 de lei) şi din agricultură, vânătoare şi servicii anexe (1.428 de lei). După asemenea sume ale salariilor la nivelul Doljului, judeţul ocupă locul al 12-lea pe ţară după câştigul salarial mediu net pe economie. De asemenea, tot locul 12 îl ocupă Doljul într-un clasament pe România, după cuantumul câştigului salarial mediu net din servicii.
Un loc în Top 10 pe ţară, mai exact, locul nouă, îl ocupă Doljul după câştigul salarial mediu net din industrie şi construcţii. Doljul se mai află printre locurile codaşe dintr-un clasament naţional în funcţie de câştigul salarial mediu net din agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi pescuit. Conform statisticii, judeţul nostru deţine locul 30 pe ţară la aceste domenii de activitate.

Deţinem şi locul întâi pe ţară, dar la cu totul alt indicator

Totuşi, există şi un domeniu, mai exact un indicator, pentru care Doljul ocupă locul întâi pe ţară: numărul şomerilor din judeţ. Direcţia Regională de Statistică Dolj ne arată că „numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii octombrie 2012 a fost de 26.422 de persoane, în creştere cu 1.024 de persoane faţă de luna octombrie 2011“. În aceeaşi lună analizată, numărul salariaţilor a fost în creştere faţă de aceeaşi lună din 2011, dar în scădere cu două persoane faţă de luna precedentă din acest an. Statistica spune că „efectivul salariaţilor, la nivelul judeţului Dolj, la sfârşitul lunii octombrie 2012, a fost de 121.907 persoane, în scădere cu două persoane faţă de luna septembrie 2012 şi în creştere cu 657 de persoane faţă de luna octombrie 2011“.

Doljul are printre cele mai mari salarii din ţară în industrie

În clasamentul judeţelor României, judeţul Dolj ocupă următoarele locuri:
– locul al 12-lea după câştigul salarial mediu net pe economie;
– locul al 12-lea după câştigul salarial mediu net din servicii;
– locul al 9-lea după câştigul salarial mediu net din industrie şi construcţii;
– locul al 30-lea după câştigul salarial mediu net din agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi pescuit;
– schimbând indicatorul, aflăm că Doljul ocupă şi locul întâi pe ţară ca număr al şomerilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS