20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOltenia Business - revista „Pentru afaceri premium“

Oltenia Business – revista „Pentru afaceri premium“

Publicaţia este realizată de Gazeta de Sud, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Dolj. La eveniment vor fi prezenţi peste 300 de oameni de afaceri, personalităţi din lumea academică şi autorităţi locale.

Gala Topul Firmelor Doljene – cel mai important eveniment de afaceri al anului – se desfăşoară mâine în Craiova, la Hanul Andriţei, începând cu ora 16.00. Ajunsă la cea de-a 19-a ediţie, Gala Topul Firmelor premiază cele mai performante companii din economia judeţului. „Pentru topul din acest an, am luat în calcul 17.127 de firme care au depus bilanţul pentru anul trecut. Dintre acestea, au avut profit doar 3.308, iar pe primele zece locuri din top s-au clasat 1.437 de firme, ale căror date de contact se vor găsi în Catalogul Topul Firmelor. Pe primele trei locuri din top s-au clasat 741 de firme din judeţul nostru. Suntem foarte mândri să premiem în cadrul evenimentului de miercuri aceste firme care au avut succes într-o perioadă economică dificilă. Iar celor peste 50 de firme care au fost în Top mai mulţi ani la rând le vom oferi Distincţii de excelenţă“, a declarat Ştefan Voinea, directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj, în cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri la sediul CCI Dolj.

Distincţii în premieră

Ca noutăţi, anul acesta, la festivitatea organizată mâine de CCI Dolj pentru mediul de afaceri se acordă o serie de distincţii în premieră. „Vom oferi Trofeul «Investitorul anului» preşedintelui Ford România, domnul Jan Gijsen, deoarece Ford a investit peste 800 de milioane de euro de când a venit în Bănie. De asemenea, îl vom premia pe domnul Dan Duţescu, care a vândut, anul trecut, centrul de dializă Renamed firmei germane Fresenius. În premieră, vom oferi Trofeul «Femeia de afaceri a anului» doamnei Doina Vornicu, managerul CEZ Distribuţie, firmă care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 180 de milioane de euro. Iar în parteneriat cu Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci şi firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, vom oferi Trofeul inovaţiei firmelor Elpreco şi Dolplast“, a declarat Ştefan Voinea la conferinţa de presă de ieri.

Revista secolului 21… în afaceri

Oltenia Business – prima revistă de afaceri din Oltenia cu tiraj controlat – va fi lansată pe piaţă tot mâine, la Craiova, în cadrul Galei Topul Firmelor. Realizată de Gazeta de Sud, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Dolj, revista va fi prezentată celor peste 300 de oameni de afaceri şi reprezentanţi ai autorităţilor doljene care şi-au anunţat participarea la Gala Topul Firmelor Doljene. Realizată în condiţii grafice de excepţie, cu un conţinut deosebit şi prezentată sub sloganul „Pentru afaceri premium“, Oltenia Business se distribuie gratuit companiilor membre ale CCI Dolj, altor firme de top din toate judeţele regiunii, autorităţilor publice locale, dar şi ministerelor şi ambasadelor deschise la Bucureşti. „Am dorit să aducem în secolul 21 revista de informaţii economice care a fost editată în trecut de Camera de Comerţ şi convingerea mea este că am reuşit“, a explicat Ştefan Voinea. „Într-o perioadă în care economia este deosebit de importantă pentru societatea românească, apare revista Oltenia Business care se adresează cu predilecţie mediului de afaceri. Puteţi citi în paginile revistei poveşti de succes ale antreprenorilor locali, analize economice pe teme stringente din economia regională, informaţii despre cum au reuşit companiile locale să treacă prin criză. Ne-am gândit că este important să arătăm exemplul pozitiv din economie, iar poveştile antreprenorilor locali care au avut succes pe piaţă în condiţiile dificile din ultimii ani pot fi un exemplu de urmat de către alţi întreprinzători“, a declarat Ramona Olaru, redactor-şef al revistei Oltenia Business. De asemenea, prin intermediul revistei, dificultăţile întreprinzătorilor din Oltenia (cum ar fi aspecte despre legislaţia precară din anumite domenii care împiedică activitatea firmelor, fiscalitatea, infrastructura precară) pot fi auzite la nivel înalt, revista distribuindu-se şi autorităţilor centrale. În paginile revistei pot fi citite atât poveştile de succes ale companiilor mari, dar, mai ales, ale întreprinderilor mici şi mijlocii, considerate „motorul economiei“.
GdS

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS