7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriUltima notă de plată la Corealis: trei milioane de euro

Ultima notă de plată la Corealis: trei milioane de euro

SIF Oltenia vrea trei milioane de euro pe 9,14% din Corealis SA, societate care deţine fostele restaurante comuniste din Craiova, printre care Dacia şi Doljana. Cumpărătorul ar fi asociat cu Dinel Staicu (Nuţu).

SIF Oltenia a anunţat că vinde prin licitaţie publică cu strigare pachetul de 9,14% din capitalul social al Corealis SA Craiova prin licitaţie publică. Preţul de pornire pentru cele 655.000 de acţiuni este de 13,1 milioane de lei (3.000.000 de euro), adică 20 lei/acţiune. Societatea de investiţii financiare a pierdut controlul asupra Corealis SA în urma unei majorări de capital social, în favoarea grupului de interese reprezentat de fostul preşedinte al SIF, Dinel Staicu (Nuţu).
Dinel este în prezent în Penitenciarul Rahova, unde execută şapte ani de închisoare pentru fraudarea BIR. În perioada 31 mai – 31 august 2010, deţinerea SIF Oltenia la Corealis a scăzut de la 90,7% la 9,14%, în urma unor majorări de capital la care societatea condusă de Dinel Staicu nu a participat. 17.000.000 de lei (3,9 milioane de euro) au subscris societăţile controlate de Dinel, astfel că participaţia SIF a ajuns minoritară. În consecinţă, executivul SIF Oltenia a decis să iasă din această afacere şi vrea să scape de pachetul de acţiuni pe care îl deţine. Interesant, coacţionarii Corealis ar putea face o ofertă de preluare. „Am văzut preţul anunţat la licitaţie. Încă ne gândim dacă facem sau nu o ofertă“, a spus Radu Logofătu, reprezentantul Corealis. Societatea craioveană a raportat pe 2010 o cifră de afaceri netă de 905.000 lei şi un profit de 712.000 lei.
Corealis are în proprietate mai multe spaţii comerciale în Craiova, printre care şi o parte din fostele restaurante comuniste, cum ar fi complexul Dacia, de pe strada Caracal, sau Doljana, aflat în centrul oraşului.
• Bogdan Groşereanu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII