12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriNocturna care dă găuri în bugetul local

Nocturna care dă găuri în bugetul local

În aproape un an şi jumătate, Primăria Târgu Jiu a plătit pentru nocturnă facturi de peste 100.000 de lei, reprezentând consumul de energie electrică, la care se adaugă investiţia iniţială de 4,7 milioane de lei.

Investiţia în nocturna de la stadionul „Municipal“ din Târgu Jiu a fost o pălărie prea mare pentru Primăria Târgu Jiu şi nu se ştie cu exactitate anul când va fi amortizată afacerea. Ca şi asociat la Clubul de Fotbal Pandurii Târgu Jiu, condus de Marin Condescu, primăria şi-a asumat o serie de investiţii în infrastructură pentru care au fost angajate credite în diferite bănci. Creditul pentru construirea nocturnei a fost obţinut împreună cu alte împrumuturi în valoare totală de peste 16 milioane de lei.
Numai valoarea totală a investiţiei la nocturna la stadionul „Municipal“ din Târgu Jiu a fost de 4.788.989 de lei, iar în aproape un an şi jumătate investiţia a produs facturi la energie electrică de 116.733 de lei. În anul 2009, factura la curentul consumat cu nocturna stadionului a fost de 86.950 de lei. Pentru ca, în 2010, să fie emise numai două facturi de 15.517 lei, respectiv 14.266 de lei. Salvarea buzunarelor târgujienilor a venit prin mutarea provizorie a echipei de fotbal la Drobeta Turnu Severin.

Primăria trebuie să facă alte investiţii

Cu toate că nu se pot lăuda, în afara celor două supermarketuri, cu nici un investitor serios în oraş, Primăria Târgu Jiu va continua să aloce fonduri fără efecte în plan economic.
Preşedintele Clubului de Fotbal Pandurii din Târgu Jiu a anunţat că la stadionul „Municipal“ vor fi realizate modernizări şi investiţii de peste trei milioane de euro. Liderul de sindicat se aşteaptă ca măcar jumătate din fonduri să fie asigurate de Primăria Târgu Jiu, în calitate de asociat la club. Este vorba de modernizarea tribunei II şi construirea în aceeaşi zonă a unor spaţii comerciale.
Până în prezent, deşi primăria alocă fonduri însemnate pentru fotbal, autoritatea locală are interdicţie la Capitolul cheltuieli, transferuri şi comisioane la transferurile de fotbalişti realizate la Clubul Pandurii. Domeniul îi este rezervat în exclusivitate lui Marin Condescu.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII