28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri5.000 de lei amendă pentru distribuitorii de carburanţi

5.000 de lei amendă pentru distribuitorii de carburanţi

Inspectorii din cadrul Serviciului de Prevenire a Incendiilor au dat zilele trecute amenzi în valoare de 5.000 de lei pentru neregulile depistate la staţiile de distribuţie a carburanţilor auto şi GPL.
Aceştia au efectuat controale preventive la operatorii economici din jumătatea de sud a judeţului, care distribuie carburanţi auto sau GPL. Au fost evaluate 32 de staţii de distribuţie a acestor carburanţi. Inspectorii au constatat 102 abateri de la legislaţia de securitate la incendiu specifică unor astfel de activităţi. Printre acestea se numără faptul că managerii operatorilor economici controlaţi nu au stabilit prin decizii scrise responsabilităţile şi modul de organizare în caz de incendiu. De asemenea, echipele de control au mai depistat că stingătoarele din dotare nu au fost verificate la termenele stabilite de prescripţiile tehnice. În alte cazuri, inspectorii au descoperit că personalul angajat nu a fost instruit referitor la modul de acţiune pentru prevenirea şi stingerea incendiilor. Printre deficienţele depistate se numără şi utilizarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii.
În afară de sancţiunile contravenţionale, inspectorii au notificat managerii acestor obiective ca, în cel mai scurt timp, să soluţioneze toate neregulile. „În ultimii ani, în judeţul Olt nu s-au produs incendii la staţiile de distribuţie a carburanţilor. Câteva evenimente au fost generate doar de începuturi de incendiu la autoturismele care erau alimentate cu carburant. Din fericire, flăcările au fost stinse la timp şi nu s-au extins“, a declarat sergent major Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII