10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriConstantin Bălăşoiu, şef peste Nuclearelectrica, Turceni şi Rovinari

Constantin Bălăşoiu, şef peste Nuclearelectrica, Turceni şi Rovinari

Directorul CE Craiova, Constantin Bălăşoiu, a fost numit la timona acestor unităţi, care vor intra cât de curând în componenţa gigantului Electra. Legea societăţilor comerciale a fost modificată pentru ca procesele să nu mai poată bloca înfiinţarea Electra la instanţă.

Directorul general al Complexului Energetic (CE) Craiova, Constantin Bălăşoiu, a fost numit recent preşedinte al Consiliilor de Administraţie (CA) al societăţilor similare de la Turceni şi Rovinari. De asemenea, Bălăşoiu este preşedinte al CA şi la Nuclearelectrica SA.
„Această numire face parte din procesul de înfiinţare a companiei de stat Electra SA, care va îngloba complexurile energetice de la Turceni, Rovinari şi Craiova, precum şi Nuclearelectrica, SH Râmnicu Vâlcea, SH Sibiu, SH Târgu JIu, sucursale (fără personalitate juridică) din structura Hidroelectrica, filiala Hidroserv Râmnicu Vâlcea, şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO). Noi sperăm ca până la sfârşitul lui 2010 procesul de înfiinţare a Electra să fie finalizat“, a spus Constantin Bălăşoiu. Procesul de înfiinţare a gigantului energetic de stat a întâmpinat nenumărate obstacole în ultima perioadă. Fondul Proprietatea (FP), care este acţionar la Nuclearelectrica şi cele trei complexuri energetice din Oltenia, diferite persoane fizice şi sindicatele miniere au depus la instanţe acţiuni de opoziţie la fuziunea entităţilor ce aveau să intre în componenţa Electra. Procesele se află în diferite stadii în prezent. Totuşi, acţiunile în instanţă nu mai sunt de natură să împiedice înfiinţarea Electra, spune Constantin Bălăşoiu: „Odată cu modificarea Legii nr. 31/1990, a societăţilor comerciale, procesele nu mai pot bloca acest proces“.
OUG nr. 90/2010 modifică art. 243 din Legea nr. 31/1990, astfel că la alin. (3) se precizează că „formularea unei opoziţii (…) nu are ca efect suspendarea executării fuziunii sau divizării şi nu împiedică realizarea fuziunii sau divizării“. FP contestă majorările de capital de la CE Craiova, iar la Nuclearelectrica – procentul de acţiuni dobândit iniţial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII