10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriInvestiţii de 16 milioane de euro în infrastructură

Investiţii de 16 milioane de euro în infrastructură

Primăria Târgu Jiu a reuşit să obţină o finanţare europeană de 16 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional, prin intermediul a trei proiecte ce au ca obiectiv îmbunătăţirea infrastructurii în mai multe zone din municipiu.

Primăria Târgu Jiu va beneficia de o finanţare europeană în valoare de 16 milioane de euro pentru derularea a trei proiecte de îmbunătăţire a infrastructurii. Cele trei contracte de finanţare au fost iniţiate de primărie şi demarate cu ajutorul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi se derulează prin Programul Operaţional Regional, Axa 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere“. Proiectele sunt incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al oraşului Târgu Jiu şi au o valoare totală de 68.203.194 de lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată este de 51.795.821 de lei. La semnarea celor trei contracte, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, au participat, pe lângă reprezentanţii ministerului de resort, Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu, şi Marilena Bogheanu, directoarea Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

Finanţare pentru străzi şi şcoli

Cele trei proiecte au în vedere executarea de lucrări de modernizare a infrastructurii oraşului. Proiectul intitulat „Sistem de supraveghere pentru creşterea siguranţei în şcoli“ vizează achiziţionarea şi instalarea de echipamente necesare pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii. Valoarea totală a investiţiei este de 474.350 de lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată e de 374.889 de lei, adică 98% din valoarea eligibilă a proiectului. De asemenea, proiectul numit „Modernizare străzi în Târgu Jiu – etapa II/2“ are ca scop crearea şi modernizarea spaţiilor publice urbane – străzi, trotuare, scuaruri, zone pietonale şi poduri din zona de intervenţie a planului integrat – cu o lungime totală de 11,2 kilometri şi o suprafaţă de 130.291 de metri pătraţi. Planul de investiţii prevede lucrări în cartierele Tismana, Bicaz, Panduraşul, Preajba, Narciselor, Calea Severinului şi Calea Bucureşti. Valoarea totală a proiectului este de 58,9 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată este de 46,7 milioane de lei. Cel de-al treilea proiect se numeşte „Creare şi modernizare spaţii publice urbane în zona adiacentă străzii Bicaz“ şi îşi propune modernizarea şi reabilitarea străzilor Bicaz şi Hidrocentralei, pe o lungime de circa 1.500 de metri, inclusiv a reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare aferente. Finanţarea pentru acest proiect depăşeşte suma de 8,8 milioane de lei.

Panouri solare pentru şcoli

Autorităţile din Târgu Jiu au mai obţinut de la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului o finanţare de 2,4 milioane de lei pentru construirea de panouri solare la nouă unităţi de învăţământ din municipiu. Între acestea se află Colegiile „Henri Coandă“, „Spiru Haret“ şi „Ecaterina Teodoroiu“.  
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS