7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPasiune transformată în afacere

Pasiune transformată în afacere

Un bărbat din comuna Izvorul Bârzii, judeţul Mehedinţi, s-a apucat în urmă cu câţiva ani să crească în gospodărie prepeliţe, iepuri şi păsări exotice. Cu timpul, pasiunea mehedinţeanului s-a transformat într-o mică afacere.

Ion Pătraşcu, din satul Schinteeşti, a reuşit, cu bani puţini, să-şi încropească o mică fermă de păsări. Treptat, colecţia s-a îmbogăţit cu câteva specii exotice de păsări, cu găini din rase rare, prepeliţe şi iepuri uriaşi. În ograda lui Ion Pătraşcu se mai găsesc păuni şi fazani. Cea care se ocupă de impresionanta colecţie este soacra bărbatului. „Eu le dau apă, mâncare şi am grijă de ele. Sunt frumoase şi cuminţi. Le iubesc ca şi pe copiii mei“, a spus Ioana Turturea, soacra lui Ion Pătraşcu.
Întreţinerea păsărilor este destul de cotisitoare, iar hrana pe care acestea o consumă este una specială. Cu toate acestea, Ioana Turturea a spus că păsările au început să le aducă şi beneficii, mai ales acum, pe timp de criză. Carnea şi ouăle găinilor de rasă se vând foarte bine.
„Am avut mai multe păsări decât acum, dar mâncarea şi îngrijirea lor costă, iar ginerele meu munceşte mult pentru ele. Am mai dat din ele. Carnea şi ouăle se vând foarte bine. Vin şi oameni de la oraş şi cumpără“, a mai spus Ioana Turturea.
Pătraşcu are în ogradă păuni, prepeliţe şi găini din rasele Brahma alb şi roşu, Hermina deschis, Brahma herminat închis, Cochinchina alb şi galben, Rod Island sau Wiandotte. Câţiva papagali şi iepuri uriaşi reprezintă o atracţie şi mai mare pentru cei care vin să cumpere ouă sau carne din ograda lui Ion Pătraşcu.
Vecinii bărbatului spun că de multe ori se simt ca la grădina zoologică. „Ion a avut o idee foarte bună să îşi ia aceste minunăţii în curte, mai ales găinile alea mari şi pestriţe. Vrem şi noi să creştem, dar am auzit că sunt cam pretenţioase“, a spus un vecin.
Ion Pătraşcu a început această activitate în urmă cu mai bine de zece ani şi, chiar dacă îngrijirea păsărilor necesită foarte multă muncă, bărbatul spune că nu ar renunţa pentru nimic în lume la pasiunea lui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU