12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriEurovia va moderniza DN 66

Eurovia va moderniza DN 66

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale SA şi-a dat acordul ca să fie făcută cesionarea către firma Eurovia a contractului de reabilitare a Drumului Naţional (DN) 66, pe tronsonul Rovinari – Bumbeşti Jiu.

Firma VEGYEPSZER ZRT Budapesta are acordul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale SA să cesioneze contractul de modernizare a DN 66 (Drumul European 79) către societatea Eurovia. Grupul internaţional Eurovia, cu sucursale şi în România, este o subsidiară a Vinci, unul dintre liderii mondiali ai construcţiilor rutiere. Firma Eurovia din România are ca obiect de activitate construcţia, întreţinerea şi repararea de drumuri şi poduri, producţia de mixturi asfaltice, modernizări, reabilitări şi consolidări de drumuri, precum şi reciclarea de mixturi asfaltice la cald. În ultimul an, în care a beneficiat de o prelungire cu 300 de zile a contractului încheiat cu statul, firma maghiară VEGYEPSZER ZRT Budapesta a contactat peste zece societăţi de construcţii. Nici una nu a fost însă dispusă să preia, prin cesiune, contractul de reabilitare a Drumului Naţional 66, pe tronsonul Rovinari – Bumbeşti Jiu sau a fost respinsă ca neeligibilă de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale SA.

Au pierdut câteva luni

Potrivit conducerii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale SA, firma Eurovia a fost singura de până acum care a îndeplinit condiţiile financiare şi tehnice pentru a duce la bun sfârşit lucrarea de care VEGYEPSZER s-a apucat în anul 2007 şi care ar fi trebuit să fie finalizată în luna august 2009. După ce că nu au reuşit să reabiliteze nici 5% din tronsonul de drum, ungurii au cheltuit aproape patru milioane de euro şi au lăsat drumul ca bombardat, spre ghinionul conducătorilor auto care au ales să circule pe Drumul European 79, ce trece prin nordul judeţului Gorj: „În sfârşit, am semnat documentele necesare, după ce am analizat toate actele ce ne-au fost trimise. Ne-am dat acordul ca firma VEGYEPSZER să cesioneze contractul către Eurovia. Tot ce a depins de noi a fost realizat până în prezent, iar acum mingea este în terenul reprezentanţilor societăţii maghiare. Pot să realizeze cesiunea de contract. Din punctul nostru de vedere, cred că ei sunt deja în discuţii avansate cu cei de la Eurovia, astfel încât să se treacă foarte repede peste formalităţi. Le-am dat termen până pe 7 iulie să realizeze această înţelegere şi să se treacă la treabă. Sper ca, de data aceasta, să nu mai intervină nimic şi să se înceapă executarea lucrărilor, pentru că şi aşa s-a pierdut destul timp, până când au găsit o firmă capabilă să pună contractul în practică. Sper să nu mai avem parte de surprize“, a declarat Elena Dan, director în cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale SA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU