7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOltenii mai vor 400 de milioane de euro pe POR

Oltenii mai vor 400 de milioane de euro pe POR

Oltenii mai au nevoie de peste 400 de milioane de euro pentru proiectele cu finanţare europeană depuse în cadrul Programului Operaţional Regional (POR), rezultă din statisticile oferite de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Sud – Vest Oltenia. Alocările financiare indicative pentru regiune au fost depăşite în ceea ce priveşte polii de creştere economică – 3,3 milioane de euro, dezvoltarea centrelor urbane – 42,3 milioane de euro, dar şi îmbunătăţirea infrastructurii regionale de transport, unde depăşirea a fost cea mai mare – 235,52 milioane de euro. În ultimul caz menţionat, au fost depuse proiecte de aproape 356 de milioane de euro. Depăşiri au fost şi în ceea ce priveşte reabilitarea infrastructurii serviciilor de sănătate – cu 35,65 milioane de euro sau reabilitarea structurii serviciilor sociale – 6,84 milioane de euro. Proiecte care au depăşit alocarea iniţială au fost depuse şi în cazul reabilitării structurii educaţionale, valoarea acestora fiind de peste 97 de milioane de euro, în timp ce alocarea a fost de doar 39 de milioane de euro. Ultimele domenii de intervenţie în care s-au înregistrat depăşiri au fost cele referitoare la restaurarea patrimoniului cultural – 11 milioane de euro şi infrastructura de turism – 42,2 milioane de euro.
Reprezentanţii ADR spun că în diferenţa de fonduri cerute în plus intră şi unele proiecte respinse, dar cele mai multe nu au avut finanţare.
Unele domenii de intervenţie nu s-au bucurat de succesul scontat. Astfel, în ceea ce priveşte dotarea bazelor operaţionale pentru intervenţii în cazuri de urgenţă, valoarea proiectelor depuse a fost de 9,7 milioane de euro, în timp ce alocarea financiară la nivel de regiune a fost de 13,66 milioane de euro.
Nici fondurile destinate dezvoltării structurilor pentru sprijinirea afacerilor nu au fost depăşite, aici rămânând circa 270.000 de euro, iar la capitolul privind dezvoltarea microîntreprinderilor au rămas 6,33 milioane de euro. Cele mai multe fonduri au rămas la capitolul privind reabilitarea siturilor industriale – 32,3 milioane de euro, pentru că aici nu a fost depus nici un proiect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU