7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBerceanu: Investiţiile nu fac grevă

Berceanu: Investiţiile nu fac grevă

Ministrul transporturilor şi infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat ieri la audierile pentru aprobarea bugetului pe 2010 că ar vrea să cheltuiască în următorii trei ani două miliarde de euro, bani de la UE, BEI şi BERD, pentru finalizarea unor proiecte esenţiale.
„Dacă vom obţine aprobarea guvernului să cheltuim două miliarde de euro în următorii trei ani din fonduri europene, vom reuşi să finalizăm proiecte care sunt strict necesare. Aceşti bani vor fi pentru cofinanţarea de la Uniunea Europeană, BEI şi BERD a proiectelor pentru culoarul IV Pan European, pentru autostrăzi şi căi – ferate. Cu banii avem o problemă. Nu sunt şi nici nu am să devin un magician care să realizeze ori sursa de finanţare ori spaţiul fiscal“, a declarat în faţa comisiilor parlamentare ministrul transporturilor şi infrastructurii.
Berceanu a subliniat că investiţiile „nu pot face grevă, prin urmare putem să tăiem din această zonă“. De asemenea, ministrul a spus că din bugetul de peste zece miliarde de lei, 80% sunt pentru investiţii, respectiv şapte miliarde de lei sunt bani care merg direct în această zonă.
Potrivit lui Berceanu, alocarea de la buget pentru Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii este în jur de 1,3% din PIB, precizând că ar fi necesară alocarea unei sume în jur de 3,55% din PIB, care „ar fi o sumă normală pentru MTI“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII